Saksalle tappio puhuttavan rankkarituomion kautta – joko Joachim Löwin lähtölaskenta alkaa?

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Nations Leaguen lokakuu huipentui todelliseen huippuotteluun, kun vaisua vuotta pelaava Saksa vieraili hallitsevan maailmanmestarin Ranskan kotikentällä. Edellisissä kisoissa Saksan maailmanmestaruuteen luotsanneella Joachim Löwillä alkoi olla jo todella kovat paineet, sillä Saksan mediassa Löwin potkut alkoivat olla jo aito vaihtoehto. Löw tekikin avausmiehistöönsä peräti viisi muutosta Hollannille koetun 0-3 -tappion jälkeen.

Vauhdikkaan ottelun avausjaksoa hallitsi vierasjoukkue Saksa. Leroy Sanén nopeus oli tämän tästä myrkkyä ranskalaisille, ja hyvää tukea Sané sai lähes yhtä vikkeliltä Serge Gnabrylta ja Timo Werneriltä.

Avausmaali olikin Leroy Sanén juoksunopeuden ansiota. Presnel Kimpembe joutui pinkomaan toden teolla ja pallo osui syöttöä peittämään liukuneen topparin käteen. Toni Kroosin ampuma rankkari oli heikko, mutta Hugo Lloris ei silti onnistunut kuin hipaisemaan palloa.

Hieman myöhemmin Sané sai hyvän tilaisuuden pelata Wenerin maalintekoon, mutta syöttö karkasi hiukan liian pitkäksi.

Ranskan paras paikka syntyi viitisen minuuttia ennen taukovihellystä, kun Antoine Griezmann lähetti Kylian Mbappélle loistavan syötön, mutta nuorukainen ei aivan yltänyt palloon.

Toisen jakson ensiminuuteilla Manuel Neuer sai panna parastaan, kun Mbappé oli jälleen livahtaa maalintekoon. Ote siirtyi koko ajan enemmän ja enemmän Ranskalle, ja reilun tunnin pelin jälkeen tasoitus näki päivänvalon. Lucas Hernández keskitti vasemmalta, ja Griezmann puski teknisesti täydellisesti ja millimetrin tarkasti pallon takayläkulmaan.

Saksa ei silti häkeltynyt. Muutamaa minuuttia myöhemmin Serge Gnabry tulitti 18 metristä painavasti, mutta Lloris torjui hyvin.

79. minuutilla ottelu sai uuden käännekohdan. Blaise Matuidi meni rangaistusalueella nurin kaksinkamppailussa Mats Hummelsin kanssa. Rankkarituomio oli aika kova, ja Antoine Griezmann viimeisteli pilkulta illan toisen maalinsa. Enempää maaleja ei nähty, joten Ranskalle ottelusta 2-1 -voitto.

Tappion myötä Saksa on aidosti vaarassa pudota A-liigasta sarjaporrasta alemmas.

Ukraina A-liigaan

Ranska-Saksa oli A-liigan illan ainoa peli, mutta tapahtumia riitti muuallakin.

B-liigassa varmistui ensimmäinen joukkue, joka nousee sarjatasoa korkeammalle. Asia varmistui, kun Ukraina kukisti Tshekin maalein 1-0. Maalin teki keskikenttäpelaaja Ruslan Malinovsky, joka pelaa vahvaa kautta sekä maajoukkueessa että seurajoukkueessaan Genkissä.

C-liigassa Norja otti ison voiton Bulgariasta.

D-liigassa Georgia jatkaa Suomen tapaan ilman takaiskumaaleja voitettuaan kaikki neljää peliään. Nyt kyytiä sai kotikentällään pelannut Mixu Paatelaisen Latvia, jonka Georgia kukisti maalein 3-0. Samalla varmistui Georgian nousu C-liigaan.

Armenia kaatoi Makedonian maalein 4-0, Arsenal-tähti Henrikh Mkhitarjanin tehtyä maalin ja syötettyä kaksi. Armenian tappio Gibraltarille on kuitenkin käymässä sille erittäin kalliiksi. Gibraltar puolestaan väsää suorastaan voittoputkea, sillä se kukisti Liechtensteinin maalein 2-1. Edellisessä ottelussaan Gibraltar juhli ensimmäistä voittoaan maan historiassa kilpailullisessa ottelussa.

Tiistain tulokset:

Ranska-Saksa 2-1

Irlanti-Wales 0-1
Ukraina-Tshekki 1-0

Norja-Bulgaria 1-0
Slovenia-Kypros 1-1

Kazakstan-Andorra 4-0
Armenia-Makedonia 4-0
Gibraltar-Liechtenstein 2-1
Latvia-Georgia 0-3

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS