Tähtitoppari lopetti Ranskan maajoukkueessa vamman pilattua MM-kisat: ”Halusin heidän häviävän”

© Kuva: Getty Images
Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!

Arsenalin toppari Laurent Koscielny päättää uransa Ranskan maajoukkueessa.

Koscielny, 33, debytoi Les Bleusin paidassa marraskuussa 2011 ja pelasi yhteensä 51 A-maaottelua.

Venäjän MM-kisoissa häntä ei kuitenkaan nähty. Koscielny sai toukokuussa akillesvamman Eurooppa-liigan toisessa välierässä Atlético Madridia vastaan, mikä päätti hänen viime kautensa ennenaikaisesti. Ranskalaistopparia ei ole nähty kuluvalla kaudella tositoimissa vielä kertaakaan.

MM-kisat päättyivät Ranskan juhliin, kun Kroatia kaatui finaalissa lukemin 4-2. Koscielny kirjoitti ennen turnausta jokaiselle Ranskan pelaajalle tsemppauskirjeen, mutta hän kertoi Canal+:n haastattelussa, kuinka osa hänestä halusi Ranskan häviävän.

– Uskon, että annoin kaikkeni Ranskan joukkueelle. Ranskalla on kaunis sukupolvi täynnä mahtavia pelaajia. Les Bleus on minun osaltani ohi.

– Tulen aina olemaan Ranskan kannattaja, koska se on yhä joukkue, joka edustaa maatani, mutta en tule enää pukemaan sinistä pelipaitaa päälleni.

Koscielnyn oli vaikea seurata kaveriensa menestymistä loukkaantuneena.

– Halusin Ranskan etenevän (MM-kisoissa), mutta samaan aikaan halusin heidän häviävän. Se on itsekästä, mutta se on elämää. Jotkut ihmiset tulevat ihmettelemään sanomisiani, mutta siltä minusta tuntui sillä hetkellä.

– Uskon, että Ranskan mestaruus vahingoitti minua psykologisesti enemmän kuin oma loukkaantumiseni.

Koscielny kertoi pettyneensä siihen, kuinka vähän hänen maajoukkuekaverinsa olivat häneen yhteydessä. Hän pettyi kuitenkin erityisesti Ranskan päävalmentajaan Didier Deschampsiin.

– Hän lähetti minulle tekstiviestin syyskuussa syntymäpäivänäni, muuten emme olleet yhteydessä.

– Useat ihmiset, joiden luulin olevan läheisiäni, pettivät minut. On monia muitakin ihmisiä, ei pelkästään valmentaja. On jopa muita valmentajia. Se tuntuu siltä kuin joku löisi sinua takaraivoon.

Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!
Edellinen artikkeliItalian valmentaja Mancini pyytää kärsivällisyyttä: ”Ei ole mitään velhoja”
Seuraava artikkeliSerie A:n tähtihyökkääjä pohtii paluuta Englantiin: ”Ehkä on liian myöhäistä”