Arsenalin toppari Laurent Koscielny päättää uransa Ranskan maajoukkueessa.

Koscielny, 33, debytoi Les Bleusin paidassa marraskuussa 2011 ja pelasi yhteensä 51 A-maaottelua.

Venäjän MM-kisoissa häntä ei kuitenkaan nähty. Koscielny sai toukokuussa akillesvamman Eurooppa-liigan toisessa välierässä Atlético Madridia vastaan, mikä päätti hänen viime kautensa ennenaikaisesti. Ranskalaistopparia ei ole nähty kuluvalla kaudella tositoimissa vielä kertaakaan.

MM-kisat päättyivät Ranskan juhliin, kun Kroatia kaatui finaalissa lukemin 4-2. Koscielny kirjoitti ennen turnausta jokaiselle Ranskan pelaajalle tsemppauskirjeen, mutta hän kertoi Canal+:n haastattelussa, kuinka osa hänestä halusi Ranskan häviävän.

– Uskon, että annoin kaikkeni Ranskan joukkueelle. Ranskalla on kaunis sukupolvi täynnä mahtavia pelaajia. Les Bleus on minun osaltani ohi.

– Tulen aina olemaan Ranskan kannattaja, koska se on yhä joukkue, joka edustaa maatani, mutta en tule enää pukemaan sinistä pelipaitaa päälleni.

Koscielnyn oli vaikea seurata kaveriensa menestymistä loukkaantuneena.

– Halusin Ranskan etenevän (MM-kisoissa), mutta samaan aikaan halusin heidän häviävän. Se on itsekästä, mutta se on elämää. Jotkut ihmiset tulevat ihmettelemään sanomisiani, mutta siltä minusta tuntui sillä hetkellä.

– Uskon, että Ranskan mestaruus vahingoitti minua psykologisesti enemmän kuin oma loukkaantumiseni.

Koscielny kertoi pettyneensä siihen, kuinka vähän hänen maajoukkuekaverinsa olivat häneen yhteydessä. Hän pettyi kuitenkin erityisesti Ranskan päävalmentajaan Didier Deschampsiin.

– Hän lähetti minulle tekstiviestin syyskuussa syntymäpäivänäni, muuten emme olleet yhteydessä.

– Useat ihmiset, joiden luulin olevan läheisiäni, pettivät minut. On monia muitakin ihmisiä, ei pelkästään valmentaja. On jopa muita valmentajia. Se tuntuu siltä kuin joku löisi sinua takaraivoon.