Kaikkien aikojen pikajuoksija Usain Bolt teki äskettäin kaksi maalia australialaisen Central Coast Marinersin harjoitusottelussa, ja monet uskoivat, että Boltin unelma ammattilaisjalkapalloilijan urasta alkaisi olla lähellä toteutumista. Nyt suunnitelma on ottanut hieman takapakkia – tiettävästi suurten taloudellisiin asioihin liittyvien näkemyserojen takia.

Central Coast Mariners tiedottaa kotisivuillaan, että Bolt on suljettu toistaiseksi ulos joukkueen harjoituksista. Mariners valmistautuu otteluun Melbourne Cityä vastaan, eikä Bolt harjoittele tällä viikolla joukkueen mukana, ellei sopimusta synny.

Central Coast Mariners

@CCMariners
We would like to offer clarity around the contract negotiations between #CCMFC & @usainbolt.

Usain Bolt Update ⚡️ bit.ly/2PNKmGF

#CCMFC #ALeague

Seura vahvistaa tarjonneensa Boltille sopimusta. Tiedotteessa todetaan Boltin ”edistyneen merkittävästi”, ja hänen uskotaan kehittyvän edelleen, kunhan harjoituksia ja otteluita tulee lisää. Peliaikaa A-liigassa ei ole kuitenkaan toistaiseksi luvassa, joten seura harkitsee myös muita tapoja pelituntuman ylläpitämiseksi.

[readmore from=Bolt-Usain]

Isompia ongelmia on sen sijaan syntymässä sopimuksen taloudellisista ehdoista, eikä Boltin palkkaaminen ole mahdollista ilman ulkoisia sponsoreita. Keskusteluja tällaisten kanssa käydään jo. Ilman kolmannen osapuolen rahoitusta sopimus on Marinersin mukaan epätodennäköinen.

Transfermarktin mukaan australialaismediassa on liikkunut tietoja, joiden mukaan Mariners tarjoaa Boltille 80 000 euron arvoista sopimusta, kun Bolt puolestaan toivoi 20-kertaista summaa. Nämä tiedot Mariners kuitenkin kuittasi tiedotteessaan yksiselitteisesti ”vääriksi lukemiksi”.