Vaikka Cristiano Ronaldolla kulkee peli kentällä jokseenkin entiseen malliin, on mies viime aikoina ollut otsikoissa lähinnä kentän ulkopuolisten tapahtumien takia. Malli nimeltä Kathryn Mayorga syyttää portugalilaista kesällä 2009 tapahtuneesta raiskauksesta, ja Mayorgan tarinan julkaisseen Der Spiegelin esittämät todisteet ovat luonteeltaan vakuuttavia (lue lisää täältä).

Lehtitietojen mukaan Mayorgan asianajajat selvittävät nyt peräti kolmea muuta Ronaldoon kohdistuvaa syytöstä.

Sunia lainaavan australialaisen Fox Sportsin julkaiseman jutun mukaan eräs nainen väittää Ronaldon raiskanneen tämän juhlien jälkeen. Toinen sanoo, että ”Ronaldo loukkasi häntä” ja kolmas kertoo tiettävästi Ronaldon tehneen hänen kanssaan vaitiolosopimuksen – vastaavan, joka myös Mayorgan kanssa väitetään tehdyn – vuonna 2009.

– Pyrin tarkistamaan näiden tietojen paikkansapitävyyden, Mayorgan asianajaja Leslie Stovall kommentoi.

On epäselvää, puhutaanko kahden viimeksimainitun tapauksen yhteydessä raiskauksesta tai seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Ronaldon tapaus on saanut suuria voimia liikkeelle. Juventus riensi pikavauhtia puolustamaan kesällä hankkimaansa supertähteä, mutta italialaisseuran pörssikurssi sukelsi pian uutisten julkitulon jälkeen. Ronaldon sponsori Nike on myöntänyt harkitsevansa toimia tapauksen johdosta.

Nyt Ronaldon puolustajaksi on ilmoittautunut myös Portugalin pääministeri Antonio Costa.

[readmore from=Ronaldo-Cristiano]

– Ihmisten täytyy kerta kaikkiaan ymmärtää, että epäilty on aina lähtökohtaisesti syytön. Se, että joku syyttää häntä jostakin, ei tee hänestä syyllistä, Costa totesi Calciomercaton mukaan.

– Jos jostain on olemassa todisteita, niin siitä, että Cristiano Ronaldo on ammattilainen, urheilija ja poikkeuksellinen pelaaja.

– Hän on henkilö, joka on tuonut Portugalille valtavasti kunniaa ja arvostusta. Toivomme totisesti, että mikään ei voi tahrata tätä Cristianon imagoa, Costa jatkoi.

Mikäli syyskuussa uudelleen avattu rikostutkinta johtaisi jatkotoimiin, Yhdysvallat voisi pyytää Italialta Cristiano Ronaldon luovuttamista USA:han. Tätä mieltä on ainakin espanjalaiselle Tiempo de Juegolle tapausta kommentoinut lakimies Emilio Cortés. Jos asiat etenisivät hypoteettisesti näin pitkälle, voisi Cristiano Ronaldo matkustaa Portugaliin, sillä Portugalin ja USA:n välillä luovutussopimusta ei ole.