Massiiviseen ”pitch invasioniin” ja väkivaltaiseen nujakkaan päättynyt Hongan ja HJK:n välinen viime viikonlopun ottelu saattoi jäädä viimeiseksi lauantaina pelatuksi ”metroderbyksi” vähään aikaan (lue pelin hulinoista lisää täältä). Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaan mukaan pelit saatetaan siirtää tulevina kausina pelattaviksi arkipäivisin turvallisuussyiden takia.

Poliisi otti lauantain metroderbyn jälkeen kiinni 11 ihmistä. Poliisin kanssa tehdään yhteistyötä myös uuden kauden alla, kun otteluohjelmaa laaditaan. Silloin määritellään kalenteriin ”korkean riskin ottelut”.

– Oletettavaa on, että sieltä puolelta voi tulla tarkennuksia ensi vuoden ajankohtiin ja pelipäiviin. Se voi tarkoittaa sitä, että tietyt päivät ja kellonajat eivät ole mahdollisia, Marjamaa kommentoi Yle Urheilulle (koko Ylen juttu löytyy täältä).

Marjamaan mukaan on mahdollista, että Hongan ja HJK:n väliset metroderbyt siirretään maanantaille, kuten tehtiin aiemmin myös HIFK:n ja HJK:n ”Stadin derbyjen” kanssa.

HJK on tuominnut jyrkästi kannattajiensa häiriökäyttäytymisen. Osallisille aiotaan langettaa porttikieltoja.