Honka ja Helsingin Jalkapalloklubi tasasivat lauantaina pisteet Veikkausliigan metroderbyssä lukemin 0-0. Ottelu pelattiin Tapiolassa.

HJK:lla ei ollut lauantaina pelissä muuta kuin kunnia, sillä joukkue varmisti jo edellisellä kierroksella Veikkausliigan mestaruuden. Se onnistui kuitenkin laittamaan kapuloita paikallisvastustajansa rattaisiin maalittomalla tasapelillä.

Metroderbyn varsinainen näytös nähtiin vasta ottelun päätyttyä. Iso määrä HJK:n kannattajia ryntäsi kentälle juhlimaan joukkueen kanssa. Kentälle menneet kannattajat kerääntyivät Honka-fanien eteen keskisormiaan näyttäen.

Järjestyksenvalvojien lisäksi myös lukuisten poliisien oli puututtava toimintaan. Osa kentällä olleista HJK:n kannattajista pyrki katsomoon ja osa Hongan faneista pyrki katsomosta kentälle. Mellakkapoliisit hevosineen nähtiin myös kentällä.

Molemminpuolinen rähinöinti saatiin lopetettua muutaman minuutin jälkeen, kun HJK:n ja Hongan kannattajat erotettiin toisistaan.

Tommy 🪣

@tommypohj
Älyvapaata. Ryntäys kentälle, tappelut ja lopulta seassa hevoset ja mellakkapoliisi. #veikkausliiga #honka #hjk

JaskanKaljat

@JaskanKaljat
Fanit ovat iso osa jalkapallokulttuuria, mutta samalla myös osaavat pilata tätä kulttuuria! Ihme pelleilyä #Metroderby'n lopussa! Aikuiset ihmiset jaksavat riehua!
#fairplay myös siellä katsomossa✌️
#jalkapallo #Futis
@hjkhelsinki @EsportHonka @Veikkausliiga #veikkausliiga

Ari Virtanen

@arivirtanenHKI
#HJK-fanit ja pitch invasion. Osa yritti Hongan fanien katsomoon. Urpoja. #Veikkausliiga

tommy peltonen

@tommypeltonen
Ne kaikki kymmenen järkkäriä ei riittänytkään, mut kolme hevosta oli sit jo liikaa. #veikkausliiga #fchonka #hjk #futis

Honka on nyt 30 ottelun jälkeen Veikkausliigassa kolmannella sijalla, viimeisellä europeleihin oikeuttavalla paikalla. Espoolaiset ovat neljän pisteen päässä pykälän ylempänä majailevasta Rovaniemen Palloseurasta, joka pelaa oman 30. kierroksen ottelunsa sunnuntaina Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan.

Hongan takana, sijoilla neljä ja viisi, ovat Kuopion Palloseura ja Ilves, joilla on kolme pistettä vähemmän kuin espoolaisilla. KuPS ja Ilves pelaavat 30. ottelunsa vielä lauantaina.