Daniel Sjölundin huikea Allsvenskan-ura on kestänyt 16 kautta, ja pelejä Ruotsin korkeimmalla sarjatasolla on kertynyt yli 330. Nyt tuo ura on lähestymässä päätöstään, ja Sjölund pelasi mahdollisesti viimeisen ottelunsa Allsvenskanissa sunnuntai-iltana.

NT-sivuston kolumnistin David Iwungin mukaan moni stadionilla ollut saattoi pohtia että ”olikohan nyt oikea aika heittää hänet kentälle?”, kun 35-vuotias Sjölund otettiin vaihdosta sisään lisäajalla tilanteessa 2-2. Olihan ”Daja” pelannut tällä kaudella vain kuudessa sarjaottelussa, ja yhteensä alle 120 minuuttia. Edellisen kerran hän oli pelannut 16. syyskuuta.

Illasta tuli kuitenkin Iwungin mukaan sellainen, ”jota ei unohdeta koskaan”. Tämä johtui siitä, että Sjölund teki takatolpalta Norrköpingille 3-2 -voittomaalin ottelun viimeisillä sekunneilla, kenties koko Allsvenskan-uransa viimeisellä pallokosketuksella (lue lisää).

Sjölundin maalin myötä Allsvenskanin mestaruustaistelun ratkeaminen pitkittyi ensi lauantaihin, sillä myöhemmin samana iltana Sundsvallin kanssa pisteet jakanut AIK on edelleen Norrköpingin iskuetäisyydellä, kaksi pistettä enemmän keränneenä.

– Tällaista skenaariota tietysti toivoinkin, mutta se, uskoinko siihen, on tietysti kokonaan toinen juttu, Sjölund sanoi Radiosportenille pelin jälkeen.

[readmore from=Sjölund-Daniel]

– Olin iloisin siitä, että sain tulla kentälle ja pelata täällä viimeisen kotiotteluni.

Huuhkajissakin paljon kokenut keskikenttäpelaaja oli läksiäisottelussaan liikuttunut.

– On vaikeaa kuvailla sitä sanoin, kuinka rankkaa tästä paikasta lähtemisestä tulee. Olen viettänyt täällä neljä fantastista vuotta, mahtavien pelikaverien ja maagisen yleisön kanssa. Tulen kaipaamaan tätä valtavasti, Sjölund tunnustaa.