Lokakuussa 1997 Olympiastadionilla pelattu Suomi-Unkari on monien futisjännärien mielissä peli, josta ei puhuta. Suomi oli jo vahvasti matkalla MM-jatkokarsintaan, kunnes Unkari nousi lisäajan flipperimaalilla tasoihin. Tilanteessa neljä viimeistä kosketusta olivat suomalaispelaajien.

Jotain yhtä surullista – tai oikeastaan tässä tapauksessa neutraalin katsojan kannalta surkuhupaisaa – koettiin viikonloppuna African Cup of Nationsin karsintaottelussa Lesotho-Tansania.

Meneillään oli ottelun 22. peliminuutti, kun Lesothon Tumelo Khutlang pääsi yrittämään maalintekoa maalivahdin jo ohitettuaan. Khutlangin kaksikin yritystä päättyivät kuitenkin hupipotkuun eikä pallo koskaan päätynyt tolppaa lähemmäs maalia. Välillä huteja ehtivät potkia myös tansanialaiset. Näin kasassa on yksi koko futisvuoden hullunkurisimmista klipeistä.

Videon voi katsoa myös tästä, elleivät allaolevat twiitit näy.

Paul Reidy

@paulreidy67
Some comedy moments in today's Lesotho 🇱🇸 v Tanzania 🇹🇿 Africa Cup of Nations qualifer today...with the boy Khutlang (No. 18) having a shocker in front of goal (twice).
x.com/ronaldokoth_/s…

Kömpelöstä viimeistelystä huolimatta Lesotho lopulta voitti ottelun 1-0 Nkau Lerotholin maalilla. Jalkapallokääpiöihin lukeutuva Lesotho taistelee voittonsa ansiosta edelleen paikkaa ensi vuoden Afrikan mestaruusturnauksessa, kun karsinnasta on pelaamatta yksi kierros.

Lohkon ykköspaikan on varmistanut jo Uganda, mutta Lesotho, Tansania ja Kap Verde kamppailevat yhä toisesta kisapaikasta. Lesotholle lopputurnauspaikka olisi sen historian ensimmäinen.