Maalivahtien siirtoennätys tammikuussa taas uusiksi? Lähteekö Atlético-vahti ME-hintaan?

© Kuva: Getty Images

Atlético Madridissa on paljon loistavia pelaajia, mutta maalivahti Jan Oblak on epäilemättä yksi parhaista. Slovenialainen on ollut punavalkoisissa jopa niin hyvä, että monet arvostavat hänet pelipaikallaan yhdeksi koko maailman parhaista.

Nyt espanjalaislehti Marca arvioi kuitenkin, että Oblak voi olla vaihtamassa maisemaa – ja kenties jopa niinkin pian kuin ensi tammikuussa.

Oblak kierteli vastauksessaan, kun Marca tiedusteli veräjänvartijalta, kuinka pitkään hän aikoo vielä Atléticossa pelata. Lehden mukaan Oblak haluaisi jättää seuran jo tammikuussa, vaikka hänellä onkin seuran kanssa kesään 2021 ulottuva sopimus.

Marca kertoo 25-vuotiaan Oblakin ilmaisseen pelikavereilleen sekä Atléticon ylimmälle johdolle, ettei koe oloaan hyväksi ja haluaa siirtyä toisaalle. Nyt slovenialainen odottelee rahakkaita tarjouksia.

Atlético on antanut monille avainpelaajilleen viimeisten vuosien aikana parannellun sopimuksen, mutta Oblakin sopimusta ei ole korjailtu sitten vuoden 2016. Mundo Deportivon mukaan Atlético tosin on tarjonnut jatkosopimusta jo kahdesti.

Ensimmäisen kerran jatkoa tarjottiin hieman ennen viime kauden loppua. MD:n mukaan jatkopahvi olisi tehnyt Oblakista ”maailman parhaiten palkatun maalivahdin”, mutta torjuja sanoi tarjoukselle ei. Kuluvan kauden alettua Atlético tiedusteli Oblakin jatkohaluja uudelleen – tällä kertaa hivenen parannellulla kontrahdilla – mutta vastaus oli edelleen sama: kiitos, mutta ei kiitos.

Gianluigi Buffonin 17 vuotta vanha maalivahtien ME-siirtosumma pantiin viime kesänä uusiksi peräti kahdesti, ja ylivoimaiseen tyyliin. Ensin Liverpool osti 75 miljoonalla eurolla Alissonin AS Romasta ja sitten Chelsea Kepa Arrizabalagan 80 miljoonalla Athletic Bilbaosta. Jos Oblak kuitenkin myydään, menisi ennätys luultavasti jälleen uusiksi. Oblakin sopimuksessa nimittäin on 100 miljoonan euron ulosostopykälä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.