MM-kisat käynnistyvät tänään: Nämä suomalaisnimet muistiin – tässä on Pikkuhelmarit

© Kuva: Getty Images

Suomalaisen futisväen katseet kääntyvät tänään kohti Uruguayta, kun Suomen alle 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue aloittaa urakkansa ikäluokan MM-turnauksessa. Suomi saa kello 21 alkavassa avauspelissään vastaansa Uuden-Seelannin, joka on osallistunut kaikkiin viiteen aiempaan alle 17-vuotiaiden tyttöjen MM-turnaukseen. Yle Areena televisioi ottelun kello 20.50 alkaen, ja TV2 hyppää mukaan kello 21.45.

Suomi on 16 kisamaan joukossa turnauksen ainoa debytantti. Kolmossija kevään EM-turnauksessa antaa kuitenkin luvan odottaa paljon. Menestystoiveita ei lainkaan hillinnyt komea EM-hopeajoukkue Saksan kaataminen lokakuisessa harjoitusmaaottelussa.

Kaksi pelaajaa ulkomaisista seuroista

Eniten pelaajia Pikkuhelmareissa on vantaalaisesta Tikkurilan Palloseurasta, yhteensä neljä. TiPS:iä edustavat puolustaja Joanna Tynnilä, kaksoset Emmi ja Oona Siren sekä EM-karsinnoissa tärkeitä maaleja tehnyt Jenna Topra.

Kolme pelaajaa joukkueeseen saivat Ilves (Kaisa JuvonenTuuli Enkkilä ja Suomen MM-kisapaikan maalillaan ratkaissut Jenni Kantanen) sekä HJK (Nea Silvola, Ella Pesonen ja Annika Huhta). HJK tosin solmi kisojen alla sopimuksen myös neljännen MM-pelaajan kanssa, sillä TPS:n liigajoukkueen maalivahti Anna Koivunen siirtyy ensi kaudeksi HJK:hon.

Koivunen kuuluu myös Pikkuhelmarien ehdottomiin avainpelaajiin. Hänet nimettiin kevään EM-kisoissa tähdistöjoukkueen maalivahdiksi. Koivusen lisäksi 11 pelaajan tähdistöön pääsi Hongan puolustaja Nana Yang. Vahvasti kisoissa oli esillä myös neljä maalia viidessä ottelussa tehnyt Annika Huhta, joka sijoittui kisojen maalipörssissä kolmanneksi.

Suomen 21 pelaajan joukkueesta 19 on syntynyt vuonna 2001. 2002 syntyneitä ovat Annika Huhta sekä joukkueen kuopus Vilma Koivisto. Koivisto täyttää kesken kisojen, 21. marraskuuta, 16 vuotta.

Koivisto on myös yksi kahdesta ulkomailla pelaavasta pelaajasta. Hän siirtyi kesäksi 2018 RoPS:sta ruotsalaiseen Piteå IF:ään. Hyökkääjä Dana Leskinen puolestaan lähti jo kesällä 2017 Hongasta saksalaiseen Hoffenheimiin.

19 kotimaassa pelaavasta Pikkuhelmarista 17 pelasi viime kaudella Naisten liigaa pelanneissa seuroissa. Täysin pääsarjan ulkopuolelta tulevat vain VIFK:n Fanny Söderström ja HJS:n Katariina Kosola.

Pelaajien lähtöseuroissa on toki monia suurelle yleisölle tuntemattomampiakin seuroja, joiden tekemälle kasvatustyölle MM-kisapaikka on epäilemättä suuri palkinto. Maalivahti Anna Koivunen esimerkiksi ehti pelata ennen TPS:ää myös Turun Pyrkivässä ja Turun Nappulaliigassa.

Ella Pesonen aloitti pelaamisen Keravan Pallo -75:ssä ja Nana Yang Kauniaisilla. Annika Huhta on ehtinyt pelata ennen HJK:ta kolmessakin eri seurassa. Yhdenlaisen palkinnon kasvatustyöstään saivat myös muun muassa Hämeenlinnan Härmä, Maskun Palloseura, Nokian Pyry, Pohjois-Espoon Ponsi ja Korson Palloseura.

Suomen joukkue MM-kisoissa (sulkeissa pelaajan aiemmat seurat):

Emma Immonen PK-35 Vantaa (PK-35, TuPS)
Anna Koivunen TPS (TuPy, TuNL)
Fanny Söderström VIFK
Nea Silvola HJK
Kaisa Juvonen Ilves
Joanna Tynnilä TiPS (VJS)
Ella Pesonen HJK (KP-75)
Nana Yang FC Honka (GrIFK)
Alisa Hokkanen PK-35 (PU-62)
Emmi Siren TiPS
Tuuli Enkkilä Ilves (Härmä, HJS)
Vilma Koivisto Piteå IF (RoPS, ONS)
Oona Siren TiPS
Heta Olmala ONS
Katariina Kosola HJS
Julia Sainio TPS (MaPS, Pyrkivä)
Annika Huhta HJK (TiPS, FC Espoo, PEP)
Aino Vuorinen FC Honka
Jenna Topra TiPS (HJK, KOPSE)
Dana Leskinen TSG 1899 Hoffenheim (FC Honka, GrIFK)
Jenni Kantanen Ilves (TPV, Pyry)


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.