Näin Markku Kanerva kommentoi tylyä tappiota Unkarille: ”Siellä oli pieni taktinen huijaus”

© Kuva: Juha Tamminen

Unkari oli tyly isäntä Nations Leaguen alkulohkovaiheen päätösottelussa. Unkari hyödynsi Suomen puolustuspään virheet ja voitti ottelun lopulta 2-0.

LUE LISÄÄ ottelust tästä linkistä.

Suomi voitti tappiosta huolimatta lohkonsa, joten Huuhkajilla on mahdollisuus varmistaa EM-kisapaikka Nations Leaguen C-divisioonan jatkopeleistä, ellei kisapaikka tule ensi keväällä alkavista perinteisistä karsinnoista.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva oli pettynyt tulokseen, mutta muistutti tuloksen voineen olla myös toisenlainen.

– Ensimmäisen jakson alku oli vähän hankala. Sitten kaksi maalia tulivat vähän harmittavasti siinä, ja jouduttiin takaa-ajajaksi. Hyvä ryhtiliike toisella jaksolla. Jos jotain jossiteltavaa haluaa hakea, niin se Teemu Pukin rangaistuspotkutilanne. Siitä 2-1 ja oltaisiin päästy taas hyvin peliin mukaan, Kanerva jossitteli.

Unkari lähti otteluun kolmen alakerralla ja Suomella oli suuria hankaluuksia varsinkin ensimmäisellä jaksolla puolustaa Unkarin pelinavaamista ja -rakentelua.

– Siellä oli pieni taktinen huijaus kokoonpanoissa ryhmityksen suhteen. Kyllä me vähän spekuloitiin ja varoitettiin pelaajia, että voi olla, että he lähtevät kolmella topparilla. Sitä itse asiassa odotin jo Tampereen-peliin. (Päävalmentaja Marco) Rossilla on ollut aikaa työstää joukkueessa omaa pelitapaansa, jota hän on käyttänyt seurajoukkueessa

Kanerva teki useamman muutoksen Unkari-otteluun edeltäneestä Kreikka-tappiosta. Keskikentällä Thomas Lam tuli Joni Kaukon tilalle, puolustuksessa Sauli Väisänen korvasi Joona Toivion, maalissa Jesse Joronen korvasi Lukas Hradeckyn ja vasemmalla laidalla Robert Taylor tuli loukkaantuneen Pyry Soirin tilalle.

Lam joutui jättämään pelin tunnin kohdalla väännettyään nilkkansa, hänen tilalle tuli Kauko. Väisäsellä oli varsinkin ensimmäisellä puoliajalla pienoisia vaikeuksia puolustuspäässä pallollisena. Jorosella sen sijaan oli hankaluuksia jalalla pelaamisessa, ja mies otti Unkarin toisen maalin nimiinsä, lue lisää tästä.

Taylor ei pystynyt tuomaan muutamaa linjan taakse pelattua hyvää läpisyöttöä enempää Suomen pelaamiseen. Ottelun loppupuolella Petteri Forsell sai saumansa, kun hänet otettiin Taylorin tilalle. Forsell toi energiaa ja hyviä syöttöjä Suomen hyökkäämiseen.

– Ne ovat tärkeitä ajatellen jatkoa. Loukkaantumisia ja poissaoloja on tullut syystä tai toisesta, niin se helpottaa meidän valintoja ja antaa enemmän faktapohjaa, kun ruvetaan valitsemaan joukkuetta maaliskuun EM-karsintoihin, Kanerva muistutti.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.