Petteri Forsell toivoo Huuhkajilta voimanosoitusta Unkari-pelissä: ”Me ollaan tän lohkon paras joukkue”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomi varmisti torstaina lohkonsa voiton Nations Leaguen C-liigassa, vaikka Kreikka olikin Ateenassa vahvempi lukemin 1-0.

Tänään sunnuntaina pelattava lohkon päätöspeli, vierasottelu Unkaria vastaan, ei ole kuitenkaan panokseton, sillä voitolla Huuhkajilla on parempi mahdollisuus saada kotietu Nations Leaguen C-liigan jatkopelien välierään. Yksiosaisessa välierässä kotiedun saa kunkin liigan sisäisen rankingin kaksi parasta joukkuetta. Finaalin kotietu arvotaan.

Petteri Forsellin mukaan Unkarin voittaminen on myös kunnian asia.

– Se on nyt selvinnyt kaikille, että me ollaan tän lohkon paras joukkue ja meijän pitää näyttää se myös tossa (sunnuntain) pelissä. Meijän pitää pystyy näyttää se hyökkäys- ja puolustuspelillisesti. Mun mielestä se pitää näyttää myös tässä viimeisessä pelissä, että me ollaan paras joukkue tässä lohkossa, kommentoi Forsell Huu-tv:lle.

– Jengi on rentoutuneempaa kuin aiemmin. Toivotaan, että se näkyy peliesityksessä, että pystytään vähän rennommin myös hyökkäyssuuntaan pelata. Ettei se jännitä niin paljon pallon kanssa, että pystyttäis tekee vaikka useampi maali.

Forsell, 28, on toistaiseksi pelannut Nations Leaguessa vasta puoli tuntia, vaikka hän on ollut kovassa vireessä seurajoukkueessaan, puolalaisessa Miedź Legnicassa, jolle hän on iskenyt tällä kaudella 17 ottelussa yhteensä kahdeksan maalia. Hän tietää kuitenkin olevansa valmis, jos kutsu kentälle käy.

– Mä oon esimerkiksi viime maajoukkuetapahtuman jälkeen, meillä on ollut (Puolassa) viisi peliä ja mä oon pelannut kaikissa 90 minuuttia, että mä oon siinä mielessä erittäin hyvässä juoksukunnossa tällä hetkellä, että pystyn auttamaan hyökkäys- ja puolustussuuntaan.

Seurajoukkueessa Forsell on totuttu näkemään hyökkääjänä tai kymppipaikan pelaajana. Huuhkajien 4-4-2-formaatiossa ei kuitenkaan kymppipaikan roolia ole ja hyökkäykseen on useita vaihtoehtoja. Forsellin mukaan hänen etuihinsa kuuluu monipuolisuus.

– Mä sain IFK:ssa (Mariehamn) laitapelaajan koulutuksen, että se oli tosi tärkee. Nyt on ollut Puolassa monta peliä silleen, että mä aloitan hyökkääjänä, sit meille vaihdetaan yksi hyökkääjä tilalle ja mä tipun keskikentälle. Se on siinä mielessä hyvä, että on oppinut pelaamaan monia paikkoja.

– Jos olis ihan saakelin nopee, niin sitten pystyis olla yksinäinen hyökkääjä koko ajan. Jotkut valmentajat tykkää siitä, että hyökkääjä pystyy juosta nopeesti sinne linjan taakse. Sen takia on hyvä, että on monta pelipaikkaa, millä pystyy pelata.

LUE MYÖS: ”Huuhkajien Nations League -syksy iso menestys – näin lohkovoittajan pelit jatkuvat”


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.