Ruotsi nappasi kolme pistettä ja lohkovoiton Venäjän kustannuksella

© Kuva: Getty Images

Nations Leaguen lohkovaihe saatiin päätökseen tiistaina.

Ruotsi nousi B-liigan kakkoslohkon voittajaksi kaatamalla Friends Arenalla Venäjän 2-0. Joukkueet päätyivät samaan pistemäärään, mutta Ruotsi oli keskinäisten otteluiden vertailussa lopulta parempi. Venäjälle olisi riittänyt lohkovoittoon tasapeli.

Toppari Victor Lindelöf pääsi jysäyttämään pelivälineen sisään kulmapotkun jälkitilanteessa hieman ennen taukovihellystä. Loppulukemat sinetöi Marcus Berg, joka oli 72. minuutilla oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja pääsi laittamaan paluupallon tyhjiin.

A-liigan päätöspelinä nähtiin Portugalin ja Puolan välinen mittelö, joka päättyi 1-1-tasapeliin.

Ottelu oli Nations Leaguen kannalta merkityksetön, koska Portugali oli jo varmistanut lohkovoiton ja Puolan putoaminen B-liigaan oli myös varmaa jo ennen ottelun alkua. Puolalle tasapeli merkitsee kuitenkin sitä, että se on 2. joulukuuta suoritettavassa EM-karsintojen arvonnassa ykköskorissa. Saksalle tiistain tulos merkitsee putoamista karsintojen kakkoskoriin.

C-liigassa selvisi tiistaina kaksi viimeistä lohkovoittajaa.

Skotlanti voitti C-liigan ykköslohkon kukistamalla Israelin 3-2. Joukkueet lähtivät lohkon päätöspeliin tasapisteistä.

Serbia voitti neloslohkon kaatamalla jumbojoukkue Liettuan 4-1. Lohkon voitosta taisteli myös Romania, joka voitti Montenegron 1-0, mutta jäi lopulta kahden pisteen päähän Serbiasta.

D-liigassa haettiin viimeistä lohkovoittajaa, joka selvisi Kosovon ja Azerbaidžanin välisessä ottelussa. Azerbaidžan olisi tarvinnut täyden pistepotin. Kosovolle olisi riittänyt tasapeli, mutta se kuritti Azerbaidžania kotonaan lukemin 4-0.

Samassa lohkossa pelattiin myös panokseton Maltan ja Färsaarten välinen ottelu, joka päättyi 1-1-tasapeliin.

Liigojen B, C ja D lohkovoittajat pelaavat seuraavassa Nations Leaguessa tasoa ylempänä. Liigojen A, B ja C lohkojumbot putoavat alempaan divisioonaan. A-liigan lohkovoittajat Portugali, Hollanti, Sveitsi ja Englanti kisaavat ensi kesänä Nations Leaguen mestaruudesta.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!