Saksalaislegendalta omituisia syytöksiä Pep Guardiolalle – ”Huijasi meitä kaikkia”

© Kuva: Getty Images

Saksalaislegenda Hans-Peter Briegel on esittänyt omituisia syytöksiä Pep Guardiolaa vastaan. Briegel syyttää espanjalaisvalmentajan olevan syypää Saksan A-maajoukkueen romahtamiseen ja Bundesliigan lippulaivan Bayern Münchenin vaikeuksiin.

Guardiola luotsasi Bayernia vuosina 2013-2016. Samalla seuraan pesiintyi espanjalaisen tavaramerkkinä tunnettu pallonhallintapeli.

– Tämä on hänen syytään. Guardiola huijasi meitä kaikkia sanottuaan, että voittaakseen on riittävää pitää palloa ottelussa 75-prosenttisesti. Se on valetta. Hän on syyllinen tähän. Jalkapallossa tulos on valtavasti pallokontrollia tärkeämpi asia. Pallonhallinta ei ole riittävä asia ottelun voittamiseksi. Ranska osoitti sen loistavasti voitettuaan maailmanmestaruuden, Briegel vaahtosi La Repubblican haastattelussa.

– Tärkeintä ei ole kaunis pelitapa, vaan tasapaino kentällä.

Saksan maajoukkue jäi kesän MM-kisoissa alkulohkoon. VUoden 2014 maaailmanmestari putoaa myös Kansojen liigassa B-sarjaan.

Bayern puolestaan on Bundesliigassa vasta viidentenä seitsemän pistettä sarjakärki Borussia Dortmundia perässä.