Suosikkiselostaja kommentoi lentävää lausettaan Kreikkaa vastaan: ”Palaute ollut hyvällä tavalla piikittelevää”

© Kuva: Juha Tamminen

Ville Kuusinen selosti Viasatille Huuhkajien torstaisen Kreikka-ottelun, jossa Suomi varmisti 0-1-tappiolla Nations Leaguen lohkovoiton. Kuusisen innostunut heitto päätösvihellyksen jälkeen sai paljon huomioita sosiaalisessa mediassa.

– Se on siinä, se on siinä, Suomi häviää tämän ottelun, näin hehkutti Ville Kuusinen, kun Kreikka-ottelu päättyi torstaina, lue lisää tästä.

0-1-tulos on tappio, mutta silloin kun lukemat riittävät Suomen kannalta historialliseen lohkovoittoon, on juhlan paikka. Kuusisen hauska lausahdus nousi somehitiksi ja monet alkoivatkin tämän jälkeen naureskella sille, kuinka suomalaista onkaan saavuttaa jotain suurta häviämällä.

Huuhkajat merkitsee Kuusiselle paljon ja siksi hän kertookin ”seonneensa selostuskopissa hieman” päätösvihellyksen soidessa.

– Pystyin onneksi paikkaamaan sen tilanteen, Kuusinen nauraa.

– Palaute on ollut hyvällä tavalla piikittelevää. Pelaajat ovat tähtiä ja minä teen vain työtäni. Mutta kiva jos ihmiset tykkäävät ja hyvähän se on, että peleistä keskustellaan. Pidetään fokus kuitenkin Huuhkajien pelaajissa, he ovat tehneet suurimman työn.

– Suomen maajoukkueen pelien selostaminen oli unelmani, kun aikanaan tälle alalle tulin. Huuhkajat on ainoa joukkue jota oikeasti fanitan. Olen seurannut A-maajoukkuetta pikkupojasta saakka ja siksi elän itsekin vielä normaalia enemmän mukana. Toki työ pitää tehdä kunnialla.

UEFA:n lanseeraama Nations League ei saanut alkumetreillään kovin kehuttavaa vastaanottoa. Paljon mielenkiintoista on kuitenkin tapahtunut ja yksi selkeä ”voittava esimerkki” on tietysti Suomi. Lohkovoittonsa ansiosta Huuhkajat pelaa kevään 2020 jatkopeleissä (jos ei saa kisapaikkaa karsintojen kautta) ja nousee B-liigaan.

Pasi Rautiainen sen hyvin sanoi, että kun Nations Leagueta pelataan seuraavan kerran, niin saamme taas kovempia vastustajia. Se on paitsi pelaajille hienoa asia, mutta myös Palloliitolle. Isommat futismaat houkuttelevat lisää yleisöä. En näe tässä mitään huonoa.

Jürgen Klopp lausui, että tämä on turhin kilpailu ikinä. Se on täyttä paskapuhetta. Hän tietysti suojelee vain pelaajiaan. Tähän liittyen Kanerva taas totesi, että jos nyt ei olisi Nations Leagueta, niin pelattaisiin karsintoja. Ihmeellinen kommentti siis Kloppilta. Maajoukkueeseen on pakko pelaajat päästää, niin eikö ole parempi että siellä pelataan tosissaan asioista?

Millä avauksella Unkarin kaatoon?

Suomi päättää Nations Leaguen lohkovaiheen tänään sunnuntaina Budapestissa Unkaria vastaan. Joukkueen avauskokoonpano muuttui torstaina kahdella pelaajalla, kun loukkaantuneet Tim Sparv ja Jukka Raitala korvattiin Joni Kaukolla ja Albin Granlundilla. Kanerva on vihjannut, että illan kokoonpano ei tule olemaan sama kuin Kreikkaa vastaan.

– Jos Pyry Soiri on pahemmin loukkaantunut, niin veikkaisin, että Jasse Tuominen siirtyy vasemmalle laidalle. Petteri Forsell tai Fredrik Jensen voisivat olla ylempänä. Markus Halsti oli lauantain kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa, mikä yleensä tarkoittaa, että hän pelaa. Kollegojen kanssa ynnäilimme, että hän todennäköisesti ottaa Kaukon paikan. En usko, että Rive haluaa vaihtaa toppariparia. Arajuuren polvenkin pitäisi olla hänen omien sanojensa mukaan kunnossa, Kuusinen ennakoi.

– Halsti on pelannut seurajoukkueessaan topparina ja onnistunut hyvin. Nyt rooli olisi todennäköisesti keskikentän pohjalla. En usko, että Markuksella olisi mitään vaikeuksia tulla kehiin. Yksi vaihtoehto on, että Joona Toivio siirtyisi oikeaksi pakiksi. En kuitenkaan usko, että Rive rikkoisi hyvin toimivaa toppariparia.

Oikean puolustajan paikka lienee myös Kanervan valmennusryhmän harkinnassa.

– Sen voi ottaa Janne Saksela. Albin Granlund pelasi Kreikkaa vastaan viimeiset puoli tuntia ihan ok. Voi siis myös käydä niin, että hän jatkaa. En usko kovin isoihin muutoksiin. Suomi haluaa hyvän tuloksen ja Unkari on kova jengi.

– Vaikka lohkovoitto on varma, niin Huuhkajat pelaa tänään isoista asioista. Kotietu olisi meille mielettömän tärkeä jatkopeleihin, jos siis emme saa kisapaikkaa karsintojen kautta. Kukas sitä tietää, mihin super-Markku meidät vielä vie? selostaja heittää.

Unkari-Suomi näkyy sunnuntaina 18.11. kello 21.40 alkaen Viasat Jalkapallo -kanavalta, suoratoistopalvelu Viaplaysta ja Viafreessä. Studiolähetys alkaa jo klo 21.

Juho Hirvonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.