Legenda syntyessään – jääkö tämä selostus ikuisesti suomalaisen urheilun historiaan?

Kreikka voitti Suomen torstaina Nations Leaguen ottelussa maalein 1-0. Tappiosta huolimatta Huuhkajat varmisti tuloksella lohkovoiton ja pääsyn Nations Leaguen jatkopeleihin.

LUE MYÖS: Mitä lohkovoitto tarkoittaa käytännössä?

Torstai-iltana suomalaiskodeissa riemuittiin tappiota. Urheilun perusanatomiaan tappion juhliminen ei oikein sovi, mutta jos miettii peräkkäisiä Nations Leaguen Kreikka-otteluita enempi kaksiosaisena pudotuspelinä, tulos olisi Suomelle 2-1-voitto. Ja siitä lopulta lohkovoitossa olikin kysymys.

Viasatin selostaja Ville Kuusinen saattoi huomaamattaan synnyttää Kreikka-ottelun päätösvihellyksen jälkeen legendaarisen lausahduksen.

– Se on siinä! Se on siinä! Suomi häviää tämän ottelun, Kuusinen tunnelmoi Ateenasta käsin ja jatkoi:

– Mutta tämä riemu on totta. Välitavoite on tehty. Suomi tulee voittamaan Nations Leaguen C-divisioonan kakkoslohkon. Kreikka kärsi toisen takaiskun Ratinassa. Glen Kamaran maali, siitä tuli kultaakin arvokkaampi, Kuusinen selosti.

Kamara teki Ratinassa Suomen 2-0-osuman lokakuussa. Sillä osumalla Huuhkajat varmisti lohkovoiton.

Suomalaisessa urheilussa on useita ikimuistoisia selostuksia. Esimerkiksi jääkiekon puolelta moni muistaa useat Antero Mertarannan hehkutukset. Myös Tapio Suomisen tunnelmointi Espanjaa vastaan päättyneessä 1-1-tasapelissä muistetaan pitkään. Kuusisen hehkutus Kreikka-tappiosta saattaa hyvinkin nousta näiden suurten selostusten joukkoon.

Voit katsoa Kuusisen tunnelmoinnin tästä (Viafree).