Bayern-legendan syyttävä sormi osoittaa valmentajan sijasta seurajohdon suuntaan: ”Se oli suurin virhe”

© Kuva: Getty Images
Veikkausliigassa KuPS - FC Interiin löytyy tipsiä! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Bayern Münchenin legendapelaaja Lothar Matthäusin mukaan seurajohto ei tukenut joukkueen uutta päävalmentajaa Niko Kovačia riittävästi kesän siirtoikkunassa.

Eintracht Frankfurtista Bayerniin siirtynyt Kovač on saanut osakseen paljon kritiikkiä. Müncheniläiset ovat 13 kierroksen jälkeen Bundesliigassa vasta neljäntenä, yhdeksän pisteen päässä sarjakärki Borussia Dortmundissa. Se on iso pettymys Bayern Münchenille, joka on voittanut kuusi viimeisintä Saksan pääsarjan mestaruutta.

Matthäus uskoo, että Kovač oli hyvä värväys Bayernilta, mutta hänen mielestään kroatialaisluotsi sai kuluneet kynät menestystarinan kirjoittamiseen.

– Niko Kovač oli Bayernin pelaaja 15 vuotta sitten. Hän omaa Bayernin DNA:n ja tuntee Bundesliigan, kommentoi Matthäus Goalille.

– Hänellä on kroatialaiset juuret, mutta hän syntyi Saksassa. Hän pelasi Bundesliigassa ja teki hyvää tulosta viime kaudella Eintracht Frankfurtissa. Hän oli Kroatian maajoukkuevalmentaja, hänellä on kokemusta tähtien kanssa työskentelystä.

– Mutta Bayern München on erityinen. Siitä syystä hän tarvitsee hieman tukea seurassa työskenteleviltä ihmisiltä. Minun mielestäni suurin virhe oli se, että Bayern ei vaihtanut pelaajiaan.

Matthäusin mukaan Kovačin käytössä on kovaa vauhtia vanhentuva joukkue, jolla ei ole enää tarpeeksi nälkä.

– Heillä on pelaajia, jotka ovat olleet joukkueessa viimeiset kuusi vuotta, kuten Arjen Robben, Franck Ribéry, Jérôme Boateng ja Thomas Müller. Ajat muuttuvat ja jalkapallosta tulee koko ajan nopeampaa ja nopeampaa. Uusi sukupolvi tekee tuloaan.

– Kovačin on valmennettava pelaajia, jotka ovat voittaneet viime vuosina kaiken. Kaipaan joiltain pelaajilta hieman motivaatiota. Kun on voittanut mestaruuden kuusi kertaa, miten voi motivoida itseään? Se (motivaation lopahdus) ei ole tahallista, se tapahtuu automaattisesti.

– Minusta tämä on Kovačin ongelma. Ehkä hän on tehnyt joitain vääriä päätöksiä. Hänen on opittava, ja uskon, että hän tekeekin niin. Hän on hyvä valmentaja. Hän tekee kovasti töitä aamusta iltaan tehdäkseen pelaajista parempia.

– Jos Bayern ja sen presidentti, johtaja ja fanit antavat hänelle tukensa, olen varma, että Bayern tulee nauttimaan Kovačin kanssa samoista tuloksista kuin edellisinä vuosina toisten valmentajien kanssa.

Veikkausliigassa KuPS - FC Interiin löytyy tipsiä! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!