Ykkösen voittanut HIFK palasi Veikkausliigaan vain vuoden poissaolon jälkeen, mutta pääsarjajoukkueen rakennus on vielä pahasti vaiheessa. Pelaajistossa on vielä paljon aukkoja, ja päävalmentajakin on vielä nimeämättä.

Varmuudella valmennustiimissä jatkaa Teemu Kankkunen, joka kuitenkin vasta aloittelee Uefa Pro -valmentajatutkintoaan. Kankkunen kommentoi Veikkausliigan kotisivuilla, missä HIFK:n rakennusprosessissa mennään.

– Jonkun verran tulee uusia naamoja, ja niitä julkaistaan lähiaikoina. Lopullisesti ryhmä rupeaa hiljalleen rakentumaan varmaan seuraavan kolmen viikon aikana, ja rupeaa tippumaan noita sopimuksia jonkin verran, Kankkunen kertoo.

HIFK:n budjetti on hyvin rajallinen, ja siksi päätökset tulee tehdä erittäin harkiten.

– Emme ole nyt siinä tilanteessa, missä valmentajat voivat vain pyytää. Kyllä se aika pitkälti niin menee, että ne, ketkä istuvat kirstun päällä määrittävät suureksi osaksi sen nykyisen joukkueenkin. Näin se tänä vuonna menee, Kankkunen toteaa.

Halukkaita tulijoita punapaitoihin kyllä olisi, sillä Kankkuseen on ottanut marras- ja joulukuun aikana yksi jos toinenkin pelaaja ja agentti. Valmentajan mielestä ujoutta ei ”nykynuorisossa” esiinny, vaan pelipaikkaa haetaan, vaikkeivät kaikki valmiudet sitä vielä tukisikaan.

– Toimistolla on käynyt pari joukkueellista pelaajia jonkinnäköisissä haastatteluissa ja juttelemassa. Kiinnostusta on ollut kyllä kovasti monelta taholta, sillä tavalla tilanne on positiivinen.

– Faktahan on se, että sähköposteja tulee päivittäin ja viikottain, varsinkin ulkomailta. Nykypäivänä nuorisokin on aika vahvalla itseluottamuksella liikenteessä. Pitää melkein sanoa, että kannattaa ehkä kokeilla miesten pelejä vaikka Kakkosessa ennen kuin lähtee suoraan liigaan, Kankkunen hymähtää.

Kankkunen arvelee, että HIFK:lla on mukana kymmenkunta testipelaajaa, kun kauteen valmistautuminen tammikuussa alkaa.

[readmore from=HIFK]

– Pelaajiahan olisi tulossa vaikka kuinka paljon, ja osa pitää vaan rankata kylmästi pois. Emme voi ottaa 40 pelaajaa harjoituksiin.

Tammikuussa on edessä harjoitusottelu Ilvestä vastaan, ja heti ensimmäisessä ”tosipelissä”, Suomen Cupin lohkovaiheen ottelussa 29.1. vastaan asettuu HJK. Kankkunen ei odotuksia kovin korkealle nosta.

– Emme me yksinkertaisesti vaan pysty olemaan valmiina vielä Suomen Cupin alussa. Se on vaan kylmä fakta. Ei joukkueen rakenteen puolesta eikä myöskään tietenkään joukkueen pelin puolesta. Jos tulee iso liuta uusia pelaajia, niin ei voi olettaakaan, että kahden viikon jälkeen kaikki menee putkeen HJK:ta vastaan.