HJK kuittasi mojovan potin Uefalta – myös kolme muuta suomalaisseuraa sai osansa

© Kuva: Juha Tamminen
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Euroopan jalkapalloliitto Uefa on julkaissut cup-kilpailujensa karsintoihin osallistuneille seuroille maksamansa solidaarisuusrahat.

Uefa maksaa solidaarisuusrahaa seuroille, jotka eivät selviä karsinnoista Mestarien liigan tai Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen asti.

Euroopan jalkapalloliitto on arvioinut eurocupien kokonaisliikevaihdon kuluvalla kaudella olevan 3,25 miljardia euroa. Tuosta summasta se maksaa seuroille solidaarisuusrahana kolme prosenttia sekä kymmenen miljoonaa euroa Mestarien liigan tuloista.

Suomalaisseuroista solidaarisuusrahaa saivat Helsingin Jalkapalloklubi, Kuopion Palloseura, FC Lahti ja Ilves.

HJK voitti Mestarien liigan ensimmäisellä karsintakierroksella färsaarelaisen Víkingurin yhteismaalein 5-2, mutta seuraavalla kierroksella valkovenäläinen BATE Borisov oli vahvempi lukemin 2-1. Mestarien liigan karsintoihin osallistumisesta HJK kuittasi 660 000 euroa. Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella HJK hävisi slovenialaiselle Olimpija Ljubljanalle yhteismaalein 1-7. Uefa maksoi helsinkiläisille Eurooppa-liigan karsinnoista 280 000 euroa ja Veikkausliigan mestaruudesta 260 000 euroa, joten HJK:n yhteispotti oli 1,2 miljoonaa euroa.

Muiden suomalaisseurojen eurotaival tyssäsi Eurooppa-liigan ensimmäiseen karsintakierrokseen. KuPS hävisi tanskalaiselle FC Kööpenhaminalle 1-2, FC Lahti taipui islantilaiselle Hafnarfjarðarille 0-3 ja Ilves kaatui bulgarialaisen Slavia Sofian käsittelyssä yhteistuloksella 1-3.

Uefa maksoi KuPS:lle, FC Lahdelle ja Ilvekselle 240 000 euroa. Suomeen maksettu yhteispotti oli siis 2 220 000 euroa.

Lohkovaiheeseen pääseminen Mestarien liigassa tai Eurooppa-liigassa olisi taloudellinen taivas mille tahansa suomalaiselle seuralle. Mestarien liigan lohkovaiheeseen osallistumisesta Uefa maksaa tällä kaudella jokaiselle seuralle 15,25 miljoonaa euroa sekä suoritus- ja koeffisienttibonukset. Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen osallistuneille on luvassa 2,92 miljoonaa euroa ja bonukset.

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS