Jürgen Klopp Liverpoolin sankarista: ”Jos olisin tiennyt hänen olevan näin hyvä, olisin maksanut tuplat”

© Kuva: Getty Images

Liverpool nappasi kuin nappasikin paikan Mestarien liigan 16 parhaan joukossa kukistettuaan Napolin kotikentällään maalein 1-0. Punapaitaisten sankariksi nousi brassimaalivahti Alisson Becker, joka teki ottelun lisäajalla hienon ja huipputärkeän torjunnan Napolin Arkadiusz Milikin yritykseen.

Tasoitusmaali olisi vienyt Napolin jatkoon Liverpoolin sijaan. Liverpoolin manageri Jürgen Klopp myhäilikin tyytyväisyyttään kesän megahankintaansa. Enää kukaan ei muista Liverpoolin maalivahtiongelmaa.

– Jos olisin tiennyt Alissonin olevan näin hyvä, olisin maksanut vaikka tuplat, Klopp totesi pelin jälkeen Guardianin mukaan.

– Ei se ollut vain se yksi torjunta. Hänellä oli tänään paljon hommia. Se, kuinka tyyni ja rauhallinen hän on pallon kanssa, auttaa pelinrakenteluamme. Se, miten hän tulee keskityspalloihin, on huikeaa. Ja kyllä, se torjunta oli aivan uskomaton.

– Jollemme kuitenkaan puolusta koko kentän alueella siten kuten teimme, ei Ali voi tehdä 20 samanlaista torjuntaa. Hän teki sen, ja se on uskomatonta. En ole koskaan nähnyt vastaavaa. Hän kuitenkin tarvitsee myös muita poikia ympärillään, Klopp muistuttaa.

Liverpool maksoi Alissonista AS Romalle 62,5 miljoonaa euroa.