Kolumbialainen Atlético Huila valloitti sunnuntaina naisten Copa Libertadoresin mestaruuden, eli se kruunattiin Etelä-Amerikan parhaaksi naisjoukkueeksi. Juhlia varjostaa kuitenkin tyly kohtalo, joka kertoo karua kieltä naisjalkapalloilun hyvin epätasa-arvoisesta tilasta.

Etelä-Amerikan jalkapalloliitto CONMEBOL palkitsee Copa Libertadoresin voitosta 55 000 dollarilla, mutta turnausmuotoisen kilpailun voittaneet naiset eivät siitä pääse hyötymään. Voittosumma kun menee suoraan Atlético Huilan miesjoukkueen toimintaan.

– Saimme mestaruudesta 55 000 dollaria, mutta se raha ei koskaan päädy meille asti. Se menee Atlético Huilan miesjoukkueelle. Sillä on eri puheenjohtaja kuin meillä, finaalin rankkarikisassa ratkaisevan maalin brasilialaisen Santosin verkkoon ampunut Yoreli Rincón paljasti pelin jälkeen Twitteriin lataamallaan videolla.

Futbol Sin Limite ⭐

@futbolsinlimi
Muchas felicitaciones han recibido las chicas del Atlético Huila, pero lo triste es que este premio no será para ellas. Las declaraciones de #Nuestra10 @yorelirincon

– Saamme omalta puheenjohtajaltamme jonkinlaisen huomionosoituksen, mutta se tulee hänen omasta taskustaan, eikä ole palkkiosumma, jonka saimme Copa Libertadoresin voitosta. Valitettavasti tällaista on naisten jalkapallo.

Naisten Copa Libertadores pelattiin nyt kymmenettä kertaa, ja Atlético Huila on kilpailun ensimmäinen kolumbialainen voittaja. Saavutus on sikälikin upea, että Kolumbian naisten sarja perustettiin vasta kaksi vuotta sitten.

Miesten Copa Libertadoresin voittaja kuittaa maanosaliitolta palkintorahana 6 miljoonaa US-dollaria.

Invictos

@InvictosSomos
Atlético Huila, el primer equipo colombiano que conquista la Copa Libertadores de América Femenina. Vencieron a Santos en penales. CAMPEONAS CONTINENTALES.