IFK Mariehamn on solminut yksivuotisen sopimuksen Daniel Sjölundin kanssa. Suomen maajoukkueen entinen luottopelaaja ja Ahvenanmaan jalkapallon ykköslegenda palaa seuraan 20 vuoden tauon jälkeen.

– Kuten kaikki tietävät, olemme keskustelleet jo jonkun vuoden ajan. Oli mahdollista, että ”Daja” olisi palannut jo kesällä, mutta hän pelasi sopimuksensa sitten kuitenkin loppuun Norrköpingissä syksyllä, IFK:n seurajohtaja Peter Mattsson kertoo seuran tiedotteessa.

– Nyt olemme tehneet yksivuotisen sopimuksen, sillä Daja haluaa katsoa tulevaisuutta ja pelaamistaan meillä vuoden kerrallaan. Meille on unelma saada Daja takaisin 20 vuoden jälkeen hänen pelattuaan sellaisissa suurissa seuroissa kuin West Ham, Liverpool, Djurgården ja Norrköping.

Sjölund, 35, lähti IFK:sta vuonna 1999 ja tuo nyt pari vuosikymmentä myöhemmin rutiinia ja ammattimaisuutta roppakaupalla.

– Daja tuo tullessaan suunnattomasti jalkapallo-osaamista kentälle, mutta myös kokemusta ja ammattimaisuutta, jonka odotamme säteilevän myös nuorempiin ja kokemattomampiin pelaajiin. Daja kantaa IFK:n tavaramerkkiä ja hänestä tulee todella hyvä ja tärkeä johtohahmo, kun olemme menettäneet muutaman uransa lopettaneen vanhemman pelaajan, Mattsson sanoo.

Sjölundin sopimuksen myös IFK Mariehamnilla on koossa 17 pelaajasopimusta tulevalle kaudelle.