Serie A:n kovakuntoisimmat kohtaavat: Seuraa tätä konkarihyökkääjää – asiantuntija: ”Maajoukkueeseen palaaminen voi olla mahdollista”

© Kuva: Getty Images

Serie A:n lauantain täysi kierros alkaa sarjakärki Juventuksen ja 21 pistettä sen perässä viidentenä olevan Sampdorian välisellä ottelulla kello 13.30. Sen jälkeen Serie A:ssa alkaa reilun kolmen viikon talvitauko, mutta esimerkiksi Juventukselle luvassa on ennen sarjapelien jatkumista ainakin Italian cupin (Bologna) ja Italian Super cupin (AC Milan) ottelut.

Juventus ja Sampdoria pääsevät päättämään vuoden 2018 tiukalla testillä, sillä ne ovat Serie A:n parhaat viiden viime pelin kuntopuntarin joukkueet. Nyt kovakuntoiset ryhmät kohtaavat ensi kertaa tällä kaudella.

– Sampdoria on ollut aikamoisessa iskussa viime otteluissa. Viiteen viime otteluun 14 tehtyä maalia ja tosi hyvää hyökkäysvoittoista peliä. Neljä voittoa, ja tasapelikin tuli Laziota vastaan. Se on onnistunut voittamaan vastustajia, joista pitikin ottaa voitot, Ruudulle Serie A:ta selostava Velja Engström sanoo SuomiFutis-sivustolle.

Engström huomauttaa Sampdorian olevan lauantaina tietynlaisessa testissä. Pystyykö joukkue pelaamaan samanlaista vakuuttavaa peliä suurseuraa vastaan?

Selostaja nostaa vierailta esiin 11 maalia sarjassa tällä kaudella nakuttaneen hyökkääjän Fabio Quagliarellan, joka on tehnyt maalin jo kahdeksassa peräkkäisessä ottelussa. 35-vuotias konkarikärki on vain yhden rysän päässä Juven portugalilaispyssystä Cristiano Ronaldosta ja kaksi osumaa pörssiä johtavaa Genoan Krzysztof Piatekia perässä.

– Aika paljon on ollut spekulaatiota esimerkiksi sosiaalisessa mediassa, että pitäisikö Quagliarella nostaa myös Italian maajoukkueeseen. Ikää alkaa olla, mutta kun tällä hetkellä jatkuvasti maaleja tekeviä italialaishyökkääjiä ei kuitenkaan ihan liikaa ole, niin alkaa näyttää siltä, että maajoukkueeseen palaaminen voi olla jopa ihan mahdollista, Engström pohtii.

Sampdorian kannalta on ollut tärkeää, ettei maalinteko ole ollut pelkästään Quagliarellan harteilla vaan hän on saanut myös tulitukea.

Gianluca Caprari on onnistunut viime peleissä ihan hyvin ja Gastón Ramírezkin on tehnyt pari maalia peräkkäisissä peleissä. Tärkeitä onnistumisia.

Caprarilla on kasassa viisi osumaa ja kaksi syöttöä, Ramirezilla kolme osumaa ja neljä syöttöä. Ranskalainen Grégoire Defrel on joukkueen toiseksi paras maalintekijä kuudella maalillaan.

Engströmin mielestä Sampdoria taistelee tällä kaudella tosissaan europaikasta, jopa Mestarien liigan paikasta. Joukkueen tämän hetken ero neljäntenä olevaan Lazioon on vain kaksi pistettä. Neljännestä sijasta – eli viimeisestä Mestarien liigan lohkovaiheeseen oikeuttavasta sijasta – taistelee montaa seuraa, sillä peräti yhdeksän joukkuetta on kuuden pisteen sisällä ja niistä kahdeksan vain neljän pisteen sisällä toisistaan.

Alkukausi on ollut Juventukselle tappioton. Viime ottelussa kauden ensimmäinen häviö oli lähellä, mutta joukkue venyi vieraissa 2-2-tasapeliin vaihdosta kentälle tulleen Ronaldon toimiessa sankarina vieraspelissä Atalantaa vastaan.

Ronaldo palannee avauskokoonpanoon lauantaina pienen lepovuoronsa jälkeen. Se ei kuitenkaan Engströmin mielestä tarkoita Juventuksen automaattista voittoa, sillä ”Vanhan rouvan” pelin sisäiset ongelmat ovat muualla kuin hyökkäyspäässä.

– Sampdorialla on hyvä paikka haastaa vieraspelistä huolimatta, koska Juventuksella niitä poissaoloja on aika paljon. Rodrigo Bentancur on pelikiellossa ja Blaise Matuidin pelaaminen on epävarmaa. Hän oli kipeänä sivussa edellisestä pelistä, Engström kertoo.

Atalanta-ottelun jälkeen Engström kritisoi Juventuksen keskikentän esitystä. Jos keskusta pysyy koostumukseltaan edes jokseenkin samanlaisena, siinä saattaa olla Sampdorian sauma iskeä.

– Keskikenttä oli viime ottelussa tosiaan se murheenkryyni. Jos Juve joutuu lähtemään samalla keskikentällä ja Emre Can sekä Sami Khedira ovat molemmat avauksessa, siinä on Sampdorialla iso mahdollisuus vallata keskikenttä itselleen ja päästä sitä kautta hallitsemaan peliä.

– Uskon toisaalta Massimiliano Allegrin katsoneen edellisen ottelun nauhat tarkkaan ja reagoivan siihen tilanteeseen, ettei keskikenttää luovuteta uudestaan vastustajalle. Hyvä asia on, että Miralem Pjanic tulee Bentancurin tilalle.

Serie A:n ottelu Juventus-Sampdoria näkyy lauantaina 29.12. kello 13.20 alkaen Ruudussa.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille