28-vuotias norsunluurannikkolainen Boris Kadio on herättänyt veikkausliigakentillä huomiota paitsi pelitaidoillaan, myös sillä, kuinka hän pelaa aina hansikkaat kädessä – oli kentällä sitten kuinka kuuma tahansa. Nyt Kadio on paljastanut SJK TV:n haastattelussa, mistä hanskojen käyttäminen johtuu.

Kadio pelasi lapsena jalkapalloa maalivahtina. Pelaamiselle oli kuitenkin tulla loppu, ellei miehen nyt jo edesmennyt isoäiti olisi puuttunut peliin.

– Sain ensimmäiset hanskani isoäidiltäni. Hän kuoli pari vuotta sitten, kun olin Jarossa, ja pidän hanskoja hänen muistokseen, Kadio kertoi.

– Hänen ansiostaan en lopettanut jalkapalloilua. Olin murtanut sormeni ja halusin lopettaa. Isoäitini kuitenkin sanoi minulle, että ”jos käytät näitä hanskoja, voit pelata loukkaantumatta”. Jatkoin sitten pelaamista ja minusta tulikin ammattilaispelaaja.

SJK Seinäjoki

@SJK_Seinajoki
Boris Kadio SJK TV:n haastattelussa. Kadio kertoo mm. Norsunluurannikon huippuakatemia ASEC Mimosasista ja siitä, miksi pitää aina hanskoja pelatessaan. #SJKfi #Veikkausliiga

Tästä lukemaan ja katsomaan:
sjk.fi/w/boris-kadio-…

Kadio antaa haastattelussa suuren kunnianosoituksen myös yhdelle ensimmäisistä valmentajistaan, Pascal Thêultille. Thêult poimi Kadion pikkupoikana Norsunluurannikon suurimpaan ja menestyksekkäimpään seuraan ASEC Mimosasiin, joka on muun muassa Yaya ja Kolo Tourén kasvattajaseura. Kadion mukaan seuraan pyrkii vuosittain 16 000 – 18 000 pelaajaa, ja hänellä kävi tuuri, että Thêult poimi juuri hänet mukaan.

– Haaveilin pienenä siinä akatemiassa pelaamisesta. Kävelin sinne joka päivä puolentoista tunnin matkan vain nähdäkseni stadionin portin ja sen kauniin paratiisin, Kadio muistelee.

– Hänelle (Thêultille) esiteltiin seurassamme 17-18 -vuotiaita pelaajia, mutta me nuoremmat harjoittelimme vähän kauempana. Vaikka olin muita pienempi, hän iskikin silmänsä minuun. Pelasin hyvin näytöspelissä ja sain kutsun Mimosasin akatemiaan.

– Joka kuukauden joka päivä seuraan pyrkii uusia pelaajia, mutta tämä valmentaja piti minusta paljon. Hän muutti elämäni. Hän opetti minulle, miten hallita palloa, miten kuolettaa rinnalla ja miten taklata. Hän teki minusta sen pelaajan, joka olen nyt. Olen kiitollinen Thêultille kaikesta siitä, mitä hän teki hyväkseni, kun olin pieni.

Toinen Kadion uraan merkittävästi vaikuttanut valmentaja on SJK:n nykyinen valmentaja Alexei Eremenko, joka on valmentanut pelaajaa nyt jo neljässä eri seurassa. Miesten yhteinen taival alkoi Jarossa vuonna 2015, ja sen jälkeen Kadio on seurannut Eremenkoa Shakhter Kragandyyn, Pyunik Jerevaniin ja viime kesänä Seinäjoelle.

[readmore from=SJK]

– Minulla on erittäin hyvät välit Eremenkon kanssa. Hän on hieno mies ja haluaa aina voittaa, kuten minäkin. Pidän hänestä, koska hänellä on taistelutahtoa.

– Olin Jaroon mennessäni puolustaja, mutta Eremenko huomasi, että voin pelata myös keskikentällä. Hänen ansiostaan olin silloin joukkueeni paras maalintekijä. Luotan häneen ja olen kiitollinen siitä, että hänkin luottaa minuun.

– Kaikkialle, minne hän meneekin, hän haluaa minut mukaansa. Se, että valmentaja luottaa sinuun, on parasta, mitä pelaajan uralla voi tapahtua, Kadio kiittelee.