Some reagoi Huuhkajien EM-karsintojen arpaonneen – ”Tullaan pelaamaan todella paljon ristiin”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen miesten A-maajoukkue arvottiin sunnuntaina Irlannin Dublinissa samaan EM-karsintalohkoon Italian, Bosnia ja Hertsegovinan, Kreikan, Armenian ja Liechtensteinin kanssa.

Huuhkajat voitti Nations Leaguen C-divisioonan kakkoslohkon. Suomi arvottiin karsintoihin kolmoskorista.

Arvonnan tulokseen voinee olla tyytyväinen, kun ottaa huomioon, että ykköskorista tai Nations Leaguen A-divisioonan voittajista vastustajaksi olisi voinut tulla vaikkapa Portugali, Espanja, Ranska tai Belgia. Myös kakkoskorissa oli tarjolla kovia maita, joista pelätyin oli ehdottomasti Saksa. Alemmista koreista Suomen lohkoon arvottiin kuitenkin vaikeita vastustajia, eikä Bosnia ja Hertsegovinaa tule aliarvioida.

Suomella on mahdollisuus päästä EM-kisoihin vielä ns. takaportin kautta, koska se voitti Nations Leaguen C-divisioonassa oman lohkonsa. Jos kisapaikkaa ei tule karsinnoista, pääsee Suomi kamppailemaan siitä vielä Nations Leaguen divisioonapudotuspeleissä.

EM-karsinnat alkavat maaliskuussa 2019 ja päättyvät saman vuoden marraskuussa. Nations Leaguen divisioonapudotuspelit pelataan 26.-31. maaliskuuta 2020.

C-divisioonan muut lohkovoittajat ovat Skotlanti, Norja ja Serbia.

Sosiaalisessa mediassa Huuhkajien arpaonni miellytti pääosin maajoukkueen seuraajia, mutta myös epäilijöitä riitti. Kokosimme reaktioita Twitteristä alle: