Veikkausliigaan nousseen HIFK:n päävalmentaja avautui: ”Henkisesti erittäin haastava ja raskas kausi”

© Kuva: Juha Tamminen
Championship avaa vetosunnuntain! Nappaa talletusbonus tai riskitön veto!

HIFK palasi Veikkausliigaan yhden Ykkösen kauden jälkeen. Ykkösen mestariksi IFK:n luotsannut Teemu Kankkunen kertoi Veikkausliigan nettisivuilla kauden olleen menestyksestä huolimatta raskas.

IFK voitti Ykkösen lopulta kahden pisteen erolla KPV:hen, joka selvitti tiensä Veikkausliigaan nousukarsintojen kautta. Kankkusen mukaan nyt nousu oli erilainen kuin vuonna 2014.

– Vaikea sanoa. Tietysti jokaisessa on ollut oma tarinansa. Tietysti se ensimmäinen liiganousu (2014) oli hieno, mutta sitten taas verrattuna tähän (2018), kun oli itse alusta lähtien vastuussa.

– Kun nousu ratkesi nyt, se oli enemmänkin sellainen helpotus sellaisen riehumisraivofiiliksen sijaan, koska kaikki odottivat nousua, Kankkunen jatkoi.

Kankkunen on ollut IFK:ssa todellinen nousujen erikoismies. Vuonna 2017 Kankkunen oli nostamassa HIFK:n kakkosjoukkuetta Kolmosesta Kakkoseen. Ja seuraavana vuonna oli vuoro nostaa edustusjoukkue takaisin liigaan.

– Tietysti tämä viimeisin tuntuu sillä tavalla omalla kohdalla hienoimmalta, koska itse antoi niin ison panoksen siihen. Kun miettii, että on vastuussa kaikesta ja miten paljon on käyttänyt siihen energiaa. Jalkapallo ei kuitenkaan ole kahdeksasta neljään -homma vaan koko ajan takaraivossa. Henkisesti erittäin haastava ja raskas kausi, mikä päättyi hienosti, Kankkunen kertasi.

Kankkunen jatkaa IFK:n valmennusryhmässä myös ensi kaudella, mutta ei ainakaan näillä näkymin virallisena päävalmentajan, koska mieheltä puuttuu Uefa Pro -valmentajatutkinto. Kankkunen aloittaa kuitenkin Uefa Pro -tutkinnon suorittamisen ensi vuonna.

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Championship avaa vetosunnuntain! Nappaa talletusbonus tai riskitön veto!
Edellinen artikkeliHuima täyskäännös! – Paul Pogban ja Man Unitedin vire on muuttunut totaalisesti
Seuraava artikkeliGianluigi Buffonilta tyly viesti Italian A-maajoukkueesta: ”He eivät tarvitse minua”