”Yksi vaarallisimmista” ultrakannattajista pysäytettiin lentokentällä – superfinaalista iso poliisioperaatio

© Kuva: Getty Images

Espanjan poliisi kertoo estäneensä vaarallista ultrakannattajaa pääsemästä maahan. Takaisin Argentiinaan lähetetty ultrakannattaja oli matkustanut Espanjaan Copa Libertadoresin finaalia varten.

Libertadoresin kaksiosaisessa loppuottelussa kohtaavat Argentiinan suurseurat ja toistensa pahimmat viholliset River Plate ja Boca Juniors. Finaalin ensimmäinen osa päättyi Bocan kotistadionilla La Bomboneralla 2-2-tasapeliin.

Etelä-Amerikan jalkapalloliitto Conmebol päätti viime viikolla turvallisuussyistä siirtää toisen osan pelattavaksi Argentiinan ulkopuolelle. Pelipaikaksi valikoitui Espanjan Madrid ja Santiago Bernabéun stadion. Superfinaalin toinen osa pelataan sunnuntaina.

Poliisi kertoi tiedotteessaan, että se pysäytti Adolfo Suárezin lentokentällä Madridissa ”yhden merkittävimmistä ja vaarallisimmista Barras Bravas -ryhmän (ultrakannattajat) edustajista, jolla on mittava rikosrekisteri.” Poliisi kertoi myös, että ultrakannattaja lähetettiin takaisin Argentiinaan ja painotti, että väkivalta ei kuulu jalkapalloon.

Espanjalainen uutistoimisto EFE kertoi takaisin lähetetyn ultrakannattajan olevan Maxi Mazzaro, Boca Juniorsin kannattaja.

Argentiinan lähettiläs Madridissa, Federico Ramon Puerta, sanoi aiemmin tällä viikolla, että Bocan ja Riverin ultrakannattajien olisi vaikea päästä Madridiin ajallaan sunnuntain peliä varten.

Madridin poliisin edustaja Serafin Giraldo kuvaili Libertadoresin toisen osan turvallisuuden takaamista ”haasteeksi” ja arvioi sen maksavan noin 150 000 euroa. Madridissa pelattava finaali vaatii 4000-5000 viranomaisen läsnäoloa.

Boca Junios kertoi ESPN:lle, että se ei ole kyennyt myymään kaikkia sille varattuja 5000 lippua sunnuntain otteluun. River Plate on tiettävästi myynyt peliin vielä vähemmän lippuja. TyC Sportsin mukaan River on saanut vain hieman yli 3000 lippua kaupaksi.