17-vuotias suomalaisvahti Mestaruussarjan tunnelmia haistelemassa – pysäytti junnupelissä Man Unitedin

© Kuva: Juha Tamminen
Mestarien liigan nostona Ajax - Pool! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Historiansa aikana muihin pelipaikkoihin suhteutettuna paljon loistavia maalivahteja tuottanut Suomi sai viime kesänä maailmalle taas lupaavan veräjänvartijan, kun tuolloin 16-vuotias Viljami Sinisalo siirtyi perinteikkään ja arvokkaan Aston Villan organisaatioon. Sinisalo on viettänyt Birminghamissa nyt puolisen vuotta, ja tuntuu päässeen hyvin pelirytmiin mukaan.

190-senttinen Sinisalo täytti lokakuussa 17 vuotta, ja on pelannut syksyn aikana useita otteluita sekä Aston Villan U18- että U23-joukkueissa. Eräs merkittävimmistä kohokohdista Sinisalon tähänastisella uralla lienee ollut viime maanantaina pelattu ottelu U23-Valioliigassa, kun Aston Villa rökitti sarjakärki Manchester Unitedia peräti maalein 5-1.

Birmingham Mail antoi nuorelle suomalaiselle kouluarvosanan 7, ja arvioi tämän peliä näin:

– Teki joitain hyviä torjuntoja, mutta oli välillä vaikeuksissa pallon hallussapidon kanssa. Teki vaikutuksen myös pelinavauksellaan.

Lauantaina Sinisalo sai lupaavasta esiintymisestään yhden palkinnon, joka antaa epäilemättä paljon lisäbuustia harjoitteluun. Hän matkusti Aston Villan edustusjoukkueen mukana Mestaruussarjan vierasotteluun Wigania vastaan. Vaikka Sinisalo ei otteluun pukenutkaan, oli kahden kokeneemman maalivahdin tekemisen seuraaminen vajaat 14 000 katsojaa vetäneessä ottelussa – joista noin kolmannes Villan faneja – nuorelle suomalaiselle luultavasti unohtumaton juttu.

Aston Villan pelaava maalivahti ottelussa oli Gentistä vuodenvaihteessa hankittu Lovre Kalinic. Penkillä istui kakkosvahtina Jed Steer. Villa hävisi ottelun maalein 0-3.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Mestarien liigan nostona Ajax - Pool! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!