Asian Cupin välierä ristittiin ”blokkiderbyksi” – arvoturnaushistorian suvereenein kotietu?

© Kuva: Getty Images
Valioliigassa sarjanousijoiden kohtaaminen! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Tiistaina kello 16 käynnistyy Asian Cupin toinen välieräottelu, jossa pelaavat vastakkain kisaisäntä Yhdistyneet Arabiemiraatit ja kisojen suuri yllättäjä Qatar. Tuleva MM-isäntä Qatar on voittanut kaikki kisojen viisi otteluaan päästämättä maaliaan, mutta välierässä sillä on vastassa täysin suvereeni kotiyleisö.

Aasian mestaruusturnausta pelataan valtavien poliittisten jännitteiden keskellä, ja ehkä eniten politiikka koskettaa tällä kertaa juuri Qataria. Kesäkuussa 2017 Saudi-Arabia, Yhdistyneet Arabiemiraatit, Bahrain, Egypti, Jemen, Libya ja Malediivit julistivat blokin ja kauppasaarron Qataria kohtaan syyttäen tätä terrorismin tukemisesta. Tuo blokki heijastuu myös meneillään olevaan jalkapalloturnaukseen, sillä Qatarin kannattajia ei ole päästetty lainkaan maahan.

Qatarin avauspelissä Pohjois-Koreaa vastaan stadionilla oli pessimistisimpien arvioiden mukaan vain korkeintaan sata katsojaa, joista Qataria kannatti tiettävästi vain yksi eteläkorealainen nainen. Jopa Qatarin jalkapalloliiton puheenjohtajalla on ollut vaikeuksia päästä maahan.

Arabimaiden välinen vihanpito on yhä voimissaan ja se näkyy ja kuuluu tänään myös stadionilla. Poliisi on erikseen kehottanut jalkapallokannattajia urheiluhenkisyyteen.

Qatarin ja Yhdistyneiden Arabiemiraattien välisten jännitteiden ulottuminen myös jalkapalloon näkyi viimeksi kunnolla lokakuussa Aasian alle 19-vuotiaiden mestaruusturnauksessa. Tuolloin Arabiemiraattien kapteeni kieltäytyi paiskaamasta kättä Qatarin kipparin kanssa ennen ottelun alkua.

Abu Dhabin urheiluhallinto piti siinä määrin huolta siitä, että stadion on tänään täpötäynnä (42 000 katsojaa), että se osti itse kaikki vielä saatavilla olleet liput ja jakoi niitä ”Emiraattien uskollisille kannattajille” ilmaiseksi. Siten vältyttiin silti, ettei Arabiemiraattien naapurimaa Omanista tulisi Qatarille kannattajia otteluun. Omanilla ja Qatarilla kun ovat välit kunnossa.

– Tähän mennessä olemme kantaneet ylivoimaiset paineet hyvin. Luulen, että se on avaintekijä siinä, että olemme selviytyneet tänne asti. Ilman kannattajia pelaaminen antaa meille lisää motivaatiota, Qatarin espanjalaisvalmentaja Félix Sánchez totesi Marcalle.

Välierän voittaja lähtee finaaliin joka tapauksessa altavastaajana, sillä loppuottelun selvä suosikki on Iranin toisessa semifinaalissa 3-0 kukistanut Japani.


500% talletusbonus: 10€ talletuksella 60€ pelirahaa! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10€.
  3. Saat bonuksen ansiosta heti 60€ pelirahaa!

Valioliigassa sarjanousijoiden kohtaaminen! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!