Veikkausliigaseura FC Inter on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen espanjalaisen fysiikkavalmentaja Michel Bellverin kanssa. Valencia CF:n juniorivalmennnuksessa lähes vuosikymmenen ajan työskennellyt tekijä on tärkeä osa Interin kokonaisuutta, kertoo tekninen johtaja Vesa Mäki.

– Jo viime kaudella huomasimme, kuinka tärkeä palanen fysiikkavalmentaja on osana valmennustiimiä. Jos verrataan joukkueen fyysisiä valmiuksia pelata Veikkausliigaa kausien 2017 ja 2018 välillä, niin 2018 joukkue oli kokonaisvaltaisesti huomattavasti edellä jalkapallofysiikan osalta.

Myös loukkantumisten määrä on fysiikkavalmennuksen myötä saatu laskuun. Bellverin työ ei tule rajoittumaan pelkästään edustusjoukkueen tehtäviin.

– Michel tulee vastaamaan myös reservijoukkueen sekä akatemia-aamujen fyysisestä valmennuksesta. Lisäksi hän on osa FC Interin tiimiä, jonka tehtävänä on koko ajan kehittää seuramme fyysistä valmennusta.

Olosuhteet edellisessä työssä eivät suorastaan helpottaneet siirtymistä Valenciasta Turkuun.

– Tuntuu erittäin hyvältä tulla Interiin ja odotan jo työskentelyn aloittamista. Ensivaikutelma seurasta on hyvä. Päätös siirtyä Interiin oli vaikeaa, koska minulla oli hyvä rooli Valenciassa ja pidin työstäni siellä. Silti uudet haasteet Interissä saivat minun tekemään päätöksen siirtyä tänne ja olen tyytyväinen päätökseeni, Bellver kertoo.

Lähde: FC Inter