Liverpool-legenda Steven Gerrard kieltäytyi ”nolaamasta itseään” HJK-pelissä – antoi pelaamattomuudelle kolme syytä

© Kuva: Getty Images
Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

HJK avaa sunnuntaina harjoituskautensa mielenkiintoisella ottelulla, kun se vierailee Ibrox Stadiumilla Glasgow Rangersin vieraana. Ystävyysottelusta sovittiin, kun Alfredo Morelos siirtyi HJK:sta Rangersiin kesällä 2017.

Rangers tuskin tulee pelaamaan ottelussa likimainkaan parhaalla kokoonpanollaan, sillä HJK-peli ajoittuu perjantaisen cup-ottelun ja keskiviikkona edessä olevan, Kilmarnockin vieraana pelattavan sarjapelin väliin. Siksi muun muassa tuore hankinta, maineikas kärkimies Jermain Defoe tuskin helsinkiläisiä vastaan pelaa.

Skotlantilaislehdistö onkin nostanut esille ajatuksen, että entäpä jos vain reilut kaksi vuotta sitten pelaajauransa lopettanut Rangersin valmentaja Steven Gerrard vetäisi vielä kerran nappikset naulaan ja esiintyisi kotiyleisölle ei niin vakavasti otettavassa ottelussa? Liverpool-legenda kuitenkin naurahtaa tälle ajatusleikille, eikä aio fanien toivetta toteuttaa.

– Mistä nuo puheet oikein tulevat? Sanon suoraan, että rakastaisin pelaamista. Mikään muu ei olisi parempaa, mutta valitettavasti niin ei tule tapahtumaan, 38-vuotias Gerrard totesi Scotland Heraldille.

– Kyllä se sallittua varmasti olisi. En usko, että mikään sääntö estäisi pelaamistani. Tässä pelissä on kyse Alfredon ja HJK:n väen tekemästä herrasmiessopimuksesta, jota me kaikki kunnioitamme. Olisi silti mahtavaa ottaa Ryan Jackilta paita numero 8 ja pelata täydet 90 minuuttia.

– Niin ei kuitenkaan tapahdu. Silloin joutuisin tuottamaan pettymyksen jollekin toiselle, jonka täytyy pelata, ja sitä en halua tehdä.

Gerrardin joukkueessa pelaa häntä vuotta vanhempi puolustaja, 39-vuotias Pohjois-Irlannin maajoukkuemies Gareth McAuley, joten ikä sinänsä ei olisi rajoite. ”Stevie G” antoi kuitenkin päätökselleen kolme perusteltua syytä.

– Miksikö en pelaa? Ensinnäkin siksi, etten jaksaisi enää pelata 90 minuuttia.

– Toisekseen siksi, että meillä on parempiakin vaihtoehtoja kuin minä.

– Kolmas syy on se, että olen lopettanut ties kuinka kauan sitten, kolme vuottako siitä on? Lanteet eivät vain liiku samaan tapaan kuin ennen. On eri asia heittää 40 metrin syöttöjä kymmenen minuutin pallonhallintaharjoituksessa kuin pelata 90 minuuttia yleisön edessä. En aio nolata itseäni, Gerrard lisäsi.

Gerrard pelasi 19-vuotisen ammattilaisuransa aikana 710 ottelua Liverpoolin paidassa ennen kuin siirtyi viimeiseen seuraansa LA Galaxyyn. Englannin maajoukkueessa entinen kapteeni nähtin 114 kertaa.

Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS