PSG-tähti Neymarin isä Neymar Sr on avautunut tunteikkaasti poikansa viheriöillä saamasta kohtelusta. Hyökkääjän isä nosti Instagramissa esille kolme brasilialaiseen viime vuosina kohdistunutta rikettä, jotka johtivat loukkaantumisiin.

Neymar loukkaantui jälleen hiljattain Ranskan Cupissa Strasbourgia vastaan. Taituri sai vastaavan jalkavamman viime kaudella. Vamma piti hänet tuolloin kolme kuukautta sivussa.

Neymar Sr nosti myös esille vuoden 2014 MM-kisojen puolivälieräottelun Kolumbiaa vastaan. Tässä ottelussa Camilo Züniga rikkoi brasialaisen selkänikaman. Viime vuoden MM-kisoissa puolestaan Meksikon Miguel Layun astui hyökkääjän nilkan päälle.

MM 2014

– Tarpeeton ja järjetön taklaus. Kaikki hyvin, hyväksymme kohtalomme. Emme voineet sille mitään. Ajattelimme, rukoilimme ja päädyimme siihen ajatukseen, että pojallani on tuuria, ettei hän ole tällä hetkellä pyörätuolissa. Kiitos siitä Jumalalle, jatkamme eteenpäin, isä-Neymar vuodatti päivityksessään.

MM 2018

– Nilkan päälle astuminen, kun hän oli paitsiossa. Rikkonut pelaaja sanoi, ettei tilanteessa ollut mitään ja väitti, että Neymar sukelsi. Ottelussa oli VAR ja koko maailma katsoi sitä kamppailua, mutta silti Neymaria pidettiin syyllisenä.

Ranskan Cup 2019

– Neljä peräkkäistä rikettä samassa tilanteessa siihen asti, kunnes he saivat vietyä Neymarilta tasapainon, joka aiheutti loukkaantumisen. Jos poikani kaatuu, on hän automaattisesti sukeltaja.

Neymar Sr kertoo poikansa kaatumisten olevan hänen oppinsa ansioita. Isä antoi lapselleen neuvoja, jotka ovat näkyneet tänä päivänä vahvasti supertähden pelissä.

Myös mediat saivat päivityksessä kuulla kunniansa.

– Hän oli nuorena nopeampi ja teknisempi kuin muut. Opastin häntä aina, että älä koskaan kohtaa heitä ja jos et kykene välttämään kontaktia, niin hyppää ilmaan. Isku ilmassa ei riko paikkoja, mutta jos jalka on maassa, menee se helpommin rikki.

– Tämä ei ole isän itkua, vaan ennemminkin kyllästymistä jalkapallon sosiaaliseen tilanteeseen. Eikö nykyään voi harhautella? Eikö nykyään saa olla taitoa?

– Olen kyllästynyt joihinkin medioihin, jotka keskittyvät vain myymään turhaa sisältöä. Tiedätkö, kun elämä jatkuu, niin jalkapallokin. Samalla ”jalkapalloasiantuntijoiksi” itseään kutsuvat idiootit jatkavat samojen kysymyksien kysymistä. ”Ansaitseeko Neymar saada tuollaisia taklauksia”.

– Se on vähintäänkin säälittävää. Minun poikani, kuten aina, nousee ja aloittaa kaiken uudestaan. Nauttikaa nyt, mutta muistakaa karma. Valmistautukaa, koska hän palaa entistä vahvempana.

Lähde: AS