Pokaalien ME-mies on ehta monipuolisuusihme – Dani Alves pelannut PSG:ssä kaikkia pelipaikkoja

© Kuva: Getty Images

35-vuotiasta Dani Alvesia pidetään yhtenä kaikkien aikojen menestyneimmistä jalkapalloilijoista. Alves on juhlinut urallaan peräti 38 voitettua pystiä, ja useiden lähteiden mukaan se on ainakin epävirallinen maailmanennätys.

Brasilialainen on tunnettu oikeana laitapuolustajana, mutta nykyisessä seurassaan PSG:ssä Alves on osoittautunut todelliseksi monipuolisuusihmeeksi. Alves siirtyi ilmaissiirrolla Pariisiin puolitoista vuotta sitten kesällä 2017, ja on ehtinyt pelata jo kaikilla pelipaikoilla – vaikka olikin yli puoli vuotta sivussa MM-kisahaaveetkin romuttaneen polvivamman takia.

Alvesia on peluutettu tällä kaudella usein oikeana laitalinkkinä. PSG:n kolmessa viimeisessä pelissä Alves on häärinyt keskikentän pohjalla Marco Verrattin sairausloman myötä – kussakin näistä voitokkaasti. Kenties tämä rooli menee kuitenkin jatkossa tuoreelle hankinnalle Leandro Paredesille.

Entäs maalivahdin tontti sitten? Siellä 24. marraskuuta kentille palannut Alves ei ole tällä kaudella pelannut, muuta viime kauden cup-ottelussa Sochaux’ta vastaan tällainenkin ihme nähtiin.

Pelattiin jo yliaikaa, kun PSG:n silloinen maalivahti Kevin Trapp ajettiin suihkuun. Koska kaikki vaihdot oli jo tehty, päätti 172-senttinen Alves tarttua haasteeseen ja veti hanskat käsiinsä. PSG:n 4-1 -johtoasema vähensi toki brasilialaisen kokemia paineita, mutta joka tapauksessa Alvesin muurin asettelu Sochaux’n vapaapotkussa on jäänyt monien jalkapallofanien mieliin.

Alvesin stunttaus tolppien välissä ei kestänyt paria minuuttia kauempaa, ja nollapelihän siitä muistoksi jäi.

Lähde: SportBible


Teemu Pukin edustama Norwich kohtaa lauantaina Chelsean. Jos Pukki tekee maalin, saat 1€ panoksella 50€.

  • Ei kierrätysvaatimuksia
  • Huippuvireinen Pukki johtaa maalipörssiä
  • Tarjous voimassa uusille asiakkaille

Lunasta jättikerroin TÄSTÄ.

Edellinen artikkeliLisää suomalaisia MLS:ään? – Huuhkajien maalivahti testattavana
Seuraava artikkeli”Kun et tiedä, mitä oikein tapahtui” – Eredivisie-vahti yllätettiin nerokkaalla oivalluksella (video)