Ranskan Cupissa jättiläisiä kaatuu solkenaan – alasarjajoukkue järkytti tähtiä vilisevää Marseillea

© Kuva: Getty Images

Joku saattaa vielä muistaa, kuinka kaunista cup-satua Coupe de Francessa viime keväänä kirjoitettiin. Kolmannella sarjatasolla pelaavat FC Chambly ja Les Herbiers VF etenivät cupin välieriin toisiaan vastaan, ja viimeksimainittu sai kunnian haastaa itsensä Paris Saint-Germainin Stade de Francella toukokuussa lähes 74 000 katsojan läsnäollessa.

Ranskan Cup on aidosti kaikille avoin, ja sen ensimmäisille karsintakierroksille osallistuu uskomattomasti yli 5 000 joukkuetta. Mukaan pääsevät myös valtamerten takaa muun muassa Guadaloupesta, Ranskan Guyanasta, Tahitilta ja Uudesta-Kaledoniasta tulevat joukkueet. Martiniquelainen Aiglon Du Lamentin raivasi tiensä myös 64 parhaan joukkoon (allaolevassa twiitissä pieni virhe), mutta kävi manner-Ranskassa häviämällä jatkoajalla.

Pääsarjaseurat liittyvät cupiin mukaan yhdeksännellä kierroksella, jolla pelaa kaikkiaan 64 joukkuetta. Tuota kierrosta on pelattu tänä viikonloppuna, eikä cup-sensaatioilta ole vältytty. Tässä vaiheessa peräti kuuden Ligue 1 -joukkueen haave cup-voitosta on kaatunut, ja viidessä otteluparissa niskalenkin otti alempisarjalainen.

Pääsarjaseurojen keskinäisessä Toulouse kukisti Nicen selvästi maalein 4-1. Bordeaux putosi Ligue 2:n Le Havrelle ja Montpellier ja Nimes kolmannen sarjatason joukkueille. Kaikkein suurimmat cup-sensaatiot järjestivät kuitenkin peräti kuudennella sarjaportaalla pelaava ES Viry-Châtillon, joka pudotti lauantaina pääsarjaseura Angersin, sekä neljännellä sarjatasolla pelaava ASF Andréziuex, joka nöyryytti sunnuntaina suurseura Marseillea maalein 2-0.

Marseille ei edes peluuttanut omassa tappio-ottelussaan mitenkään erityisen varamiehistä joukkuetta, sillä avauskokoonpanossa viilettivät muun muassa supertähdet Dimitri Payet ja Florian Thauvin. Kaikkiaan Marseillen avauksessa oli yhdeksän pelaajaa viime toukokuussa Eurooppa-liigan loppuottelussa Atlético Madridia vastaan avanneesta joukkueesta.

Marseille on nyt hävinnyt yhdeksän viimeisestä 13 ottelustaan, mutta siitä huolimatta valmentaja Rudi Garcían aseman ei arvella horjuvan. Edellisen pelinsä Marseille on voittanut 25. marraskuuta.

Seuraavaa yllätystä janoaa viidennellä sarjaportaalla pelaava GSI Pontivy, joka isännöi sunnuntaina kello 21.45 alkaen cup-voittoa puolustavaa jättiläistä Paris Saint-Germainia. Tähän jättiläisenkaatoon tuskin moni ennalta uskoo, mutta ”Daavidin sinnittelemistä Goljatia vastaan” saa kuitenkin seurata C Moren kanavilta suorana lähetyksenä.

Cupin kymmenennen kierroksen otteluparit arvotaan huomenna maanantaina.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.