Zlatan Ibrahimović tietää, miksi Paul Pogba loistaa nykyään: ”Siinä vaiheessa tulee seinä vastaan”

© Kuva: Getty Images

Zlatan Ibrahimović uskoo, että Paul Pogba säkenöi nykyään Manchester Unitedissa, koska hän on päässyt irti José Mourinhon kahleista.

Mourinho sai kenkää Unitedin managerin paikalta joulukuussa luotsattuaan joukkuetta kaksi ja puoli kautta. Kesällä 2016 Manchesteriin palanneella Pogballa, 25, oli huhujen mukaan usein sukset ristissä portugalilaisluotsin kanssa.

Pelkästään kuluvalla kaudella liikkui jo runsaasti huhuja, joiden mukaan Pogba olisi halunnut lähteä Unitedista. Mourinho otti ranskalaisen pois joukkueen kapteenistosta ja jätti hänet penkille useita kertoja.

Lopulta se oli Mourinho, joka sai lähteä. Jäljelle jäi Pogba, joka on loistanut väliaikaismanageri Ole Gunnar Solskjærin alaisuudessa.

Pogba on tehnyt Mourinhon lähdettyä kuudessa ottelussa yhteensä viisi osumaa ja antanut neljä maaliin johtanutta syöttöä.

Nykyään Major League Soccerin Los Angeles Galaxya edustava ruotsalaiskärki Ibrahimović, 37, pelasi Mourinhon alaisuudessa jo Internazionalessa, mutta kaksikko yhdisti voimansa jälleen Unitedissa kahdella edellisellä kaudella.

Ibrahimović tuntee sekä Pogban että Mourinhon ja on nähnyt läheltä heidän suhteensa. Konkarihyökkääjän mukaan Pogba ja Mourinho eivät vain lopulta sopineet saman katon alle.

– On pelaajia, joiden on oltava vapaita. He tarvitsevat vapaudentunteen tehdäkseen parhaansa valmentajan oppilaana, kommentoi Ibrahimović ESPN:lle.

– Tietysti hänellä (Mourinholla) on taktiikkansa, mutta jotkut pelaajat menevät näiden rajojen yli, ja heidän on annettava olla vapaita. Uskon, että Paul on yksi heistä.

– Paul ei tuntenut saavansa luottamusta valmentajalta, eikä valmentaja tuntenut luottavansa Pauliin.

– Pelaajana on vaikea suoriutua hyvin, jos ei nauti valmentajan luottamusta, eikä energia tai motivaatio riitä. José tunsi samoin Paulista.

– Tällaisia asioita sattuu, ja se on myös osa tätä peliä. Kaikki eivät voi tulla toistensa kanssa toimeen ja pärjätä yhdessä.

– Uskon, että siinä vaiheessa tulee seinä vastaan ja toisen on lähdettävä. Nyt valmentaja lähti ja Paul on vapaampi.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.