Bayern Münchenin leiristä myönnetään – ”Liverpool on suosikki”

© Kuva: Getty Images

Bayern Münchenin puolustaja Joshua Kimmich uskoo, että Liverpool lähtee joukkueiden kohtaamiseen suosikkina.

Liverpool ja Bayern München ottavat tänään, tiistaina, yhteen Mestarien liigan neljännesvälierien avausosassa Anfieldilla. Toinen osaottelu pelataan Bayernin Allianz Arenalla 13. maaliskuuta.

Lohkovaiheessa Liverpool jäi Paris Saint-Germainin taakse toiseksi, mutta Englannin Valioliigassa joukkue on mestarisuosikki Manchester Cityn rinnalla. Cityn kanssa tasapisteissä majaileva Liverpool on hävinnyt 26 sarjaottelustaan vain yhden ja päästänyt vain 15 maalia.

Bayern taas on ollut pienoisissa vaikeuksissa Saksan Bundesliigassa, jossa se havittelee seitsemättä perättäistä mestaruuttaan. Ottelun vähemmän pelannut Borussia Dortmund on sarjakärjessä, kahden pisteen päässä Bayernista, ja pelaa oman 22. kierroksen ottelunsa tänään, maanantaina, jumbojoukkue Nürnbergin vieraana.

Kimmichin mukaan Bayern ei ole yksinkertaisesti yltänyt tällä kaudella Euroopan muiden suurseurojen tasolle.

– Liverpool on suosikki, kommentoi Kimmich Telegraphille.

– He ovat hävinneet vain yhden sarjapelin tällä kaudella ja päästäneet vain 15 maalia. Me taas emme ole olleet yhtä johdonmukaisia kuin ennen.

Bayernin puolustuksen monitoimimies ei heitä kuitenkaan pyyhettä valmiiksi kehään.

– Tämä on tilaisuus kehittyä, löytää uusia keinoja menestyä. Olemme lähellä Dortmundia sarjassa, Saksan Cupin puolivälierissä ja yhä mukana Mestarien liigassa, joten kaikki ei ole mennyt huonosti. Mutta meidän on kehitettävä tyyliämme ennen kuin meitä voidaan verrata Euroopan parhaisiin joukkueisiin.

Samoilla linjoilla on myös Kimmichin joukkuekaveri Serge Gnabry.

– En usko, että kansa on väärässä (Liverpoolin suosikkiasemasta). Liverpool pelaa todella vahvaa kautta, sitä ei käy kiistäminen, kommentoi Gnabry Goalille.

– Se on ok. Mutta se ei tarkoita, että lähtisimme peliin ja sanoisimme, että ”mitään ei ole saatavissa”. Päinvastoin. Meillä on omat vahvuutemme, me olemme Bayern. Kaikki on mahdollista.