Benfican João Félix pelaa vasta ensimmäistä kauttaan Portugalin pääsarjassa, mutta häntä on verrattu jo maan jalkapallon suurimpaan tähteen Cristiano Ronaldoon.

Hyökkäyksen eri rooleissa viihtyvä Félix, 19, teki Benfican junioreissa maaleja hyvään tahtiin, ja tehojen tehtailu on jatkunut myös isommilla näyttämöillä.

Hän on pelannut tällä kaudella 13 ottelua Portugalin Primeira Ligassa. Osumia hänellä on kasassa seitsemän kappaletta ja siihen päälle neljä maalisyöttöä.

Nuorukaisen otteet ovat herättäneet jo huhujen mukaan huomiota Euroopan suurseuroissa. AS:n mukaan Manchester United, Real Madrid ja Barcelona tarkkailevat Félixiä, joka allekirjoitti marraskuussa jatkosopimuksen, jossa on 120 miljoonan euron ulosostoklausuuli. Benfica haluaa tiettävästi superlupaukselleen pian jo uuden diilin ja kohottaa hänen ulosostohintansa 200 miljoonaan euroon.

Vuonna 2015 Portosta Benfican organisaatioon siirtynyt Félix tuntee olevansa tällä hetkellä oikeassa paikassa.

– Olen Portugalin parhaassa seurassa, joka on yksi maailman parhaista joukkueista. Unelmani on käynyt toteen, kun saan olla osa ykkösjoukkuetta, kommentoi Félix marraskuussa ESPN:n mukaan jatkosopimuksen kirjoittamisen yhteydessä.

Hänen agenttinsa povaa asiakkalleen kirkasta tulevaisuutta ja povaa Félixin jatkavan Ronaldon jalanjäljissä Kultaisen pallon, eli maailman parhaan pelaajan palkinnon voittajaksi.

– João Félix on yksi vuoden 1999 ikäluokan parhaista lahjakkuuksista, ja hänellä on kaikki tarvittava noustakseen portugalilaisen jalkapallon kalleimmaksi pelaajaksi ja jopa Kultaisen pallon voittajakandidaatiksi, kommentoi pelaajan edustaja Pedro Cordeiro Recordin haastattelussa.