Englannin liigana tai Englannin 1. divisioonana tunnetun sarjan viimeinen mestari (kaudella 1991-1992) Leeds United on tiukasti tavoittelemassa nousua sarjan seuraajaan Valioliigaan. Leeds nousi keskiviikkona Mestaruussarjan kärkeen voitettuaan Swansean 2-1, koska Teemu Pukin Norwich hävisi samaan aikaan Prestonille maalein 1-3.

Leedsin maaleista ottelussa vastasivat ruotsalainen syntymäpäiväsankari Pontus Jansson ja Jack Harrison. Seuran somevastaava ei kuitenkaan aikaillut hetkeäkään päästessään trollaamaan vastustajajoukkue Swanseata loppuvihellyksen soitua.

– TÄYSI AIKA: Swansea ei vastaa vieläkään, kun LUFC näppäilee voitokkaan esityksen Elland Roadilla, Leedsin twiitissä luki.

Leeds United

@LUFC
FULL TIME: No answer from Swansea again, as #LUFC dial in a winning performance at Elland Road

Twiitti oli nerokasta pilkkaa tammikuun siirtoikkunan viimeisen päivän tapahtumiin viitaten. Swansean jääräpäisyys jätti selvästi jotain leedsiläisten hampaankoloon, mutta keskiviikkona oli aika saada viimeinen sana.

Riidan keskiössä oli Swansean 21-vuotias laitalinkki Daniel James. Walesin maajoukkueessakin nähty James oli jo suorittanut Leedsin lääkärintarkastuksen, otatti sopimusjulkistukseen liittyviä valokuvia ja antoi haastatteluja, kun Swansea heittäytyi viime hetkillä poikkiteloin.

Lainadiilin, joka muuttuisi automaattisesti ostoksi nousun tapahtuessa, piti jo olla paketissa, ja James ilmaisi julkisesti pettymyksensä Swanseaan. Mediatietojen mukaan Leedsistä soitettiin Swansean toimistolle Deadline Dayna monta kertaa, mutta puheluihin ei ikinä vastattu.

Keskiviikkona James pelasi Swansean riveissä 68 minuuttia. Aapo Halme istui Leedsin penkillä koko pelin.

Tarinan opetus: Se parhaiten nauraa, joka viimeksi nauraa.

Lähde: talkSPORT