Gabriel Batistuta saa pitää ennätyksensä – Serie A:n pitkät maaliputket poikki

© Kuva: Getty Images

Ole huoleti, Gabriel Batistuta – Serie A:n pisin maaliputki säilyy edelleen omissa nimissäsi. Nyt ennätyksen vain jakaa kanssasi Fabio Quagliarella.

Argentiinalaishyökkääjä teki vuonna 1994 vähintään yhden maalin 11 perättäisessä ottelussa. Samanlaiseen putkeen pystyi tällä kaudella viime viikolla 36 vuotta täyttänyt Quagliarella, mutta Sampdorian kapteeni jäi pitkästä aikaa maaleitta lauantain 0-3 -tappiossa Napolia vastaan.

”Batigolin” ennätystä olisi voinut uhata myös kolumbialainen Duvan Zapata, joka oli tehnyt Atalantalle kahdeksassa edellisessä Serie A -ottelussa huikeat 14 maalia. Kun mukaan lasketaan cup-ottelut, oli Zapatan putkessa 10 ottelua ja 17 maalia. Maanantaina meni kuitenkin 27-vuotiaan Zapatankin putki poikki. Atalanta voitti toki vieraissa Cagliarin, mutta ratkaisijana kunnostautui tällä kertaa Hans Hateboer.

Enää ei tarvitse Quagliarellan ja Zapatan maaliputkistaan paineita kantaa, joten nyt sopii keskittyä joukkueen menestyksen ohella taisteluun maalikuninkuudesta. Serie A:n maalitilastoa johtaa 17 maalillaan Cristiano Ronaldo, mutta Quagliarella on vain yhden ja Zapata kahden maalin päässä portugalilaisesta.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!