Hyväntuulinen Lukas Hradecky Leverkusenin haastattelussa: ”Jaa, saksaksiko ei sanota niin?”

© Kuva: Getty Images

Bayer Leverkusen jäi torstaina Eurooppa-liigan pudotuspelien avausottelussaan maalittomaan tasapeliin venäläisen Krasnodarin vieraana. Saksalaisten tolppien välissä nollapelin pelasi Huuhkajien Lukas Hradecky, jolle kirjattiin ottelussa neljä torjuntaa.

Bayer Leverkusenin kotisivuilla julkaistuun videohaastatteluun aina hyväntuulinen suomalainen saapui suoraan doping-testistä.

– Olin ainakin nopeampi kuin ”Mitch” (Mitchell Weiser), suomalaisiin voi aina luottaa. Lennämme aika pian takaisin, joten toivottavasti Mitchkin on pian valmis, Hradecky letkautti haastattelun alkajaisiksi.

Täysin tyytyväinen ei Hradecky 0-0 -tulokseen ollut.

– Oikeastaan meidän olisi pitänyt pystyä maalintekoon, sillä tilaisuuksia meillä oli. Toisella puoliajalla ratkaisevat syötöt eivät oikein onnistuneet, joten siksi emme päässeet laukomaan hyvistä asemista, maalivahti kuvailee.

– Tosin Krasnodarillakin oli paikkoja, joten onneksi pystyimme itse pitämään nollan. Ainoa huono puoli on, että tulos jättää tilaa Krasnodarin sattumamaalille, jota emme tietenkään toivo. Silloin meidän pitäisi tehdä kaksi. Minulla on joka tapauksessa hyvä tunne toista osaa ajatellen.

Hradeckyn mielestä Leverkusen hallitsi peliä ja ottelun loppua kohti isäntien kuntopohja alkoi pettää.

– He tarkkailivat meitä, mutta olivat lopussa jo aivan poikki. Jos sama jatkuu toisessa osassa, eivät he pysy pitkään kyydissämme. Silloin meidän täytyy vain tehdä maalimme, ja puolustaa samalla tiiviisti, Hradecky analysoi.

Ennen seuraavaa Krasnodar-ottelua Leverkusen isännöi sunnuntaina Fortuna Düsseldorfia. Hradecky kertoo, ettei joukkue aio lähteä otteluun ”takki auki”, ja saa samalla haastattelijan hämilleen. Samaa ilmausta kun ei saksan kielessä käytetä.

– Jaa, saksaksiko ei sanota niin? Tarkoitan, ettemme voi pelata ylimielisesti, hymyilevä suomalainen naurahtaa.