IL: Vahid Hambo uuden joukkueen kokoonpanossa jo perjantaina: ”Hyvä näyteikkuna jatkoa ajatellen”

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajiinkin ennen pahoja polvivammojaan tyrkyllä ollut Vahid Hambo jatkaa uraansa Romanian pääsarjassa. Pitkänhuiskea hyökkääjä solmi Astra Giurgiun kanssa 2,5-vuotisen sopimuksen.

Iltalehden mukaan Hambo on Astran kokoonpanossa jo perjantain sarjaottelussa Viitorulia vastaan.

– Saatiin pelilupa kuntoon, Vahid Hambo sanoi Iltalehdelle (IL:n koko juttu löytyy täältä).

Ennen sopimuksen syntymistä Hambo ehti harjoitella jo kaksi viikkoa Astran mukana.

– Ensimmäiset kymmenen päivää olivat vähän vaikeita. Oli satanut aika paljon lunta, ja kentät olivat jäässä, Hambo kertoo.

– Jengi yritti vain pysyä kunnossa, eikä turhia riskejä otettu.

Romanian 14 joukkueen pääsarja jakautuu kesken kauden Veikkausliigan tavoin ylempään ja alempaan loppusarjaan. Yläloppusarjaan pääsee kuusi joukkuetta, ja Astra on tällä hetkellä juuri kuudentena, lähimpien uhkaajien vaaniessa kolmen pisteen päässä. Runkosarjaa on jäljellä vielä neljä kierrosta. Kausi päättyy vasta kesäkuun puolella.

– Täällä taistellaan pleijaripaikoista kuuden parhaan joukkoon. Se on tavoite. Meillä on aika paha loppuohjelma, Hambo selvittää.

Astra Giurgiun valmentajan paikka on hyvin tuulinen, sillä viime toukokuusta lähtien joukkueella on ollut neljä eri valmentajaa. Kauden aikana valmentaja on vaihtunut kahdesti.

Sarjan laatu ja joukkueen pelitapa ovat ensituntumalta Hambon mieleen. Suomalainen ehti pelata Astran paidassa jo yhden harjoitusottelun. Hän teki 4-1 -voitossa myös yhden maalin.

– Nyt kun olen seurannut ja katsonut muita jengejä ja pelaajia, niin on täällä aika kovia pelaajia.

– Ei tämä mitään roiskimista ole. Ei minulle tullut yhtään palloa, että olisi pitänyt taistella ilmassa. Jengi yritti pelata maata pitkin alhaalta asti ja laitoihin. Se sopii minulle tosi hyvin, Hambo sanoo.

– Olen yllättynyt positiivisesti, mikä on taso ja miten iso jalkapallo on täällä.

Sarjakolmosesta Universitatea Craiovasta siirtyi juuri maalipörssin kakkonen, 13 maalia tehnyt Alexandru Mitrita yhdeksän miljoonan euron siirtosummalla New York City FC:hen. Hambonkin tavoitteet ovat jo Romaniaa pidemmällä.

– Tämä on hyvä ikkuna jatkoa ajatellen, Hambo tiivistää.