Kuuma, kuumempi, Teemu Pukki. Englannin Mestaruussarjan maalipörssiä 23 osumalla johtava Teemu Pukki on ollut Norwichille erinomainen hankinta, jonka arvo nousee hetki hetkeltä.

Transfermarkt-sivuston brittipuoli päivitti torstaina Englannin toiseksi korkeimman sarjatason, Mestaruussarjan, pelaajien markkina-arvoja. Ilmaiseksi Norwichiin kesällä siirtynyt Pukki oli vähemmän yllättäen yksi niistä pelaajista, joiden arvo nousi. Transfermarktin markkina-arvot ovat suuntaa-antavia, mutta niitä pidetään yleisesti luotettavina.

Suomalaishyökkääjän arvo nousi 1,5 miljoonalla eurolla tuoreimmassa päivityksessä. Pukin nykyinen markkina-arvo on neljä miljoonaa euroa. Tällä hetkellä kotkalaislähtöisen hyökkääjän markkina-arvo on uransa korkein. Nykyistä päivitystä ennen Pukin markkina-arvo oli korkeimmillaan Schalke-aikoina kesällä 2012 ja tammikuussa 2013. Silloin arvo kohosi 3,5 miljoonaan euroon.

[readmore from=Pukki-Teemu]

Pukki ei silti mahdu vielä Mestaruussarjan arvokkaimpien pelaajien tähdistöön. Eniten nimittäin arvoaan nosti Aston Villassa lainalla Chelseasta pelaava hyökkääjä Tammy Abraham, joka on iskenyt kolme maalia vähemmän kuin Pukki. Abrahamin arvo nousi tuoreimmassa päivityksessä peräti viisi miljoonaa euroa ollen nyt 15 miljoonaa euroa.

Abrahamin parina tähdistökentällisen hyökkäyksessä häärii West Bromwichin hyökkääjä Dwight Gayle, jonka arvo on tällä hetkellä 12 miljoonaa euroa.