Man United -legendalta siunaus Solskjærin vakipestille: ”Olemme pelleilleet liian pitkään”

© Kuva: Getty Images
Honka ja KuPS Veikkausliigan huippuottelussa! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Manchester Unitedin legendapelaaja Ryan Giggs toivoo entisen pelikaverinsa Ole Gunnar Solskjærin saavan joukkueen vakituisen managerin paikan.

Solskjær nimitettiin Unitedin väliaikaiseksi valmentajaksi joulukuussa José Mourinhon saatua potkut, ja hän on kääntänyt joukkueen kelkan ympäri. Solskjær on valmentanut Unitedia 12 ottelussa, joissa hän on jäänyt ilman voittoa vain kahdesti. Ensimmäisen tappionsa hän kärsi viime viikolla Mestarien liigan neljännesvälierien avausosassa Paris Saint-Germainia vastaan lukemin 0-2.

Manchester Unitediin on huhuttu seuraavaksi monia huippuvalmentajia, mutta nykyään Walesin maajoukkuetta luotsaava Giggs toivoo Solskjæriä virkaan.

– Kyllä, haluan (Solskjærin jatkavan vakituisesti). Olemme pelleilleet jo liian pitkään, kommentoi Giggs Guardianille.

– Se antaa voimaa, kun sinulla on joku, joka tuntee seuran, on taktisesti terävä ja joka on selkeästi saanut pelaajat ja kannattajat puolelleen. Tie tulee olemaan kivinen, mutta monet fanit kuvittelevat, mitä hän saisi aikaan niillä rahoilla, joita viimeisten vuosien aikana on käytetty.

– Ole on tehnyt fantastista työtä. Hän on antanut pelaajille vapautta ja pärjännyt hyvin myös taktisessa mielessä. Joukkueen itseluottamus on valtava. Hän sai hymyn jälleen pelaajien kasvoille.

Giggsin mukaan Solskjærin nimityksen ajankohdalla ei ole niin väliä, kunhan seura rupeaa valmistautumaan hänen vakipestiään varten.

– Minä en kiirehtisi mihinkään, koska nykyistä tilannetta ei haluta syöstä raiteilta. Suunnittelu on tärkeämpää kuin tiedotus. Katsokaa Pep Guardiolaa. Hän sai haluamansa pelaajat Manchester Cityyn jo ennen kuin hän meni sinne.

– Joten, jos se (seuraava manageri) on Ole, niin pitäkää se seuran sisällä ja aloittakaa suunnittelu. Ongelmamme viimeisten parin vuoden aikana on ollut se, että jahtaamme aina jotain. Meidän pitäisi tunnistaa 2-3 pelaajaa, joita tarvitsemme voittaaksemme Valioliigan ja Mestarien liigan.

Honka ja KuPS Veikkausliigan huippuottelussa! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!