PSG joutui ylitöihin alasarjaseuraa vastaan – katsomoon passitetulle valmentajalle lisähuolia

© Kuva: Getty Images

Paris Saint-Germain elää parhaillaan hankalia aikoja. Tammikuun alussa se putosi Ranskan liigacupista hävittyään kotonaan Guingampille 1-2. Sunnuntaina koitti sarjakauden ensimmäinen tappio Lyonia vastaan samoin lukemin. Näiden välissä tammikuun siirtoikkunan suunnitelmat menivät pahemman kerran mönkään, ja joukkue menetti ykköstähtensä Neymarin jälleen pitkälle sairauslomalle.

Keskiviikkona PSG pelasi Ranskan Cupia, eikä tekeminen kaukana kriisistä ollut nytkään. Paikka puolivälierissä toki heltisi, mutta oli jo melkoinen sensaatio sinänsä, että PSG joutui jatkoajalle puoliammattilaisjoukkue Villefrance-Beaujolaisin vieraana Lyonissa. Villefrance-Beaujolais pelaa Ranskan kolmannella sarjatasolla, ja käy sielläkin putoamiskamppailua.

Jatkoajalle mentiin 0-0 -tilanteessa, mutta ylimääräisellä puolituntisella tolppien väliin osuivat Julian DraxlerMoussa Diaby ja Edinson Cavani, joten PSG:n jatkopaikka heltisi maalein 3-0.

PSG:n valmentaja Thomas Tuchel seurasi ottelun loppuun katsomosta, sillä erotuomari lähetti hänet pois kentän laidalta kesken toisen puoliajan.

– Ottelu oli hankala ja tasainen. Meillä oli useita maalipaikkoja jo pelin alussa. Jos olisimme tehneet maalin, olisimme pelanneet paremmalla itseluottamuksella, saksalainen totesi ESPN:n mukaan.

– Monet pelaajistamme eivät olleet pelanneet paljoakaan viime aikoina. Heiltä puuttui pelirytmi ja itseluottamus. Jatkoajan loppuun saakka meiltä puuttui osumatarkkuutta.

Tuchel piti omaa ulosajoaan heppoisena, mutta oli tyytyväinen seuran ainoan tammikuuhankinnan Leandro Paredesin peliesitykseen.

– Jos erotuomari haluaa ajaa minut katsomoon, hän voi tehdä niin. Sanoin hänelle ainoastaan, ettei tilanne ollut varoituksen arvoinen. En sanaakaan enempää. Jos se riittää ulosajoon, niin okei. Minun täytyy hyväksyä se, mutta se on aika rankkaa, koska sanoin vain yhden lauseen, Tuchel kertoo.

– Ottelu oli hyvä tilaisuus peluuttaa Leandroa 60-70 minuutin verran. Lopulta hän pelasi täydet 120. Tietysti sillä on seurauksia, sillä en usko, että hän voi pelata viikonloppuna paljon tuntia enempää.

– Leandro pelasi hyvin, ja oli luotettava keskustassa. Hän ei ikinä menettänyt palloa ja näytti osaamistaan syötöillään ja luovuudellaan.

Harmaita hiuksia Tuchel sai siitä, että Marco Verrattin toipuminen pelikuntoon pitkittyy. Verratti nyrjäytti vasemman nilkkansa 20.1. pelatussa Guingamp-ottelussa, palasi harjoituksiin pari päivää sitten, mutta loukkaantui heti uudelleen.

– Marco joutui jättämään tiistain harjoitukset kesken. Minun pitää odottaa torstaihin päättääkseni, voinko peluuttaa häntä Bordeaux’ta vastaan. Marcon vamma on uusi eikä ole samassa nilkassa, mutta paljon muuta en siitä tiedä, Tuchel paljasti.

PSG pelaa lauantaina kotonaan Bordeaux’ta vastaan ja kohtaa ensi tiistaina Mestarien liigassa vieraskentällä Manchester Unitedin.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.