Sir Alex Ferguson halusi Paolo Maldinin Unitediin – jääkylmä vastaus teki haaveet heti tyhjiksi

© Kuva: Getty Images

Sir Alex Ferguson on kiistatta yksi jalkapallohistorian menestyneimmistä ja arvostetuimmista valmentajista – ja monien mielestä jopa paras. Fergusonin valmennusmetodit ja taktinen osaaminen toivat Manchester Unitedille valtavasti pokaaleja – jos toki loistavilla pelaajillakin oli menestyksen kanssa paljon tekemistä.

Monet pitävät Rio Ferdinandin ja Nemanja Vidicin muodostamaa kaksikkoa yhtenä valioliigahistorian parhaista topparipareista, mutta Fergusonilla oli silti pahat mielessä. Hän nimittäin halusi värvätä joukkueeseen Italian maajoukkueen ja AC Milanin legendan Paolo Maldinin.

Fergusonin suunnitelmat vesittyivät kuitenkin heti alkuunsa, kun hän puhui pelaajan isälle Cesare Maldinille. Isä-Maldini laittoi Fergusonille samantien jauhot suuhun.

– No, yritin hankkia Maldinin. Kun kuitenkin tapasin hänen isänsä, hän oli järkkymätön. En saanut mitään muuta kuin päänpudistuksen, Ferguson muisteli.

– Hän sanoi minulle: ”Isoisäni oli Milan, isäni oli Milan, minä olen Milan ja poikani on Milan. Unohda koko juttu.”

Paolo Maldini pelasi vuosina 1985-2009 AC Milanin paidassa 647 ottelua. Peliuran jälkeenkin seuraan töihin jäänyt 50-vuotias puolustajalegenda voitti muun muassa seitsemän kertaa Serie A:n ja viidesti Euroopan Cupin tai Mestarien liigan.

Paolon isä Cesare Maldini pelasi AC Milanissa vuosina 1954-1966, ja valmensi myöhemmin muun muassa Milania ja Italian maajoukkuetta. Paolo Maldinin pojat Christian, 22, ja Daniel, 17, ovat myös pelanneet AC Milanin junioreissa. Tätä nykyä Christian pelaa Serie C:n Pro Piacenzassa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.