Steven Gerrard toivoo Alfredo Morelosin oppivan yhden asian: ”Jos hän haluaa päästä seuraavalle tasolle”

© Kuva: Getty Images

Skottiseura Rangersin manageri Steven Gerrard kehottaa HJK:n entistä hyökkääjää Alfredo Morelosia ”kanavoimaan aggressionsa” paremmin, jos kolumbialaiskärki haluaa saavuttaa potentiaalinsa.

Morelos, 22, oli keskiviikkona omimmillaan, kun Rangers voitti Aberdeenin 4-2 Skotlannin Valioliigassa. Hän iski kaksi maalia ja sai suoran punaisen kortin nahisteltuaan Aberdeenin Scott McKennan kanssa. Myös McKenna poistettiin punaisella kentältä.

Kolumbialaishyökkääjällä on ollut vaikeuksia pitää malttinsa kurissa Aberdeenia vastaan. Morelos on nyt ottanut kolme punaista korttia kauden kolmeen Aberdeen-peliin.

Kun mukaan lasketaan myös elokuussa Eurooppa-liigan karsinnoissa Ufaa vastaan tullut punainen kortti kahden varoituksen myötä, oli suihkukomennus Morelosille jo kauden neljäs.

Morelos sai keskiviikkoisesta tempauksestaan kahden ottelun pelikiellon, josta Rangers on tehnyt valituksen. Tapaus käsitellään perjantaina, joten hän saattaa pelata lauantaina jo cup-ottelussa, jos valitus menee läpi.

Hän on kuitenkin tehnyt myös tehokasta jälkeä iskien tämän kauden 36 ottelussa yhteensä 20 osumaa ja antaen kymmenen maaliin johtanutta syöttöä.

Rangers-luotsi Gerrard sanoo, että Morelosin on opittava käyttämään temperamenttisuuttaan eri tavalla.

– Teen kaikkeni, jotta voisin auttaa häntä kasvamaan jalkapalloilijana ja ihmisenä, kommentoi Gerrard Transfermarkt-sivuston mukaan.

– En aio tukahduttaa hänen fyysistä puoltaan pois, koska hän joutuisi vahvojen fyysisten pelaajien kiusattavaksi.

– Mutta jos Alfredo haluaa päästä seuraavalle tasolle ja saada ihmiset luottamaan häneen, hänen on kanavoitava se (aggressio) oikealla tavalla.