Tästä Mauro Icardin ja Internazionalen sotkussa on kyse – asiantuntijalta tyly ennustus: ”En näe, että hän istuisi joukkueeseen mitenkään ”

© Kuva: Getty Images

Viime päivien puhuttavin asia Italian Serie A:ssa on ollut Internazionale Milanon tähtihyökkääjän Mauro Icardin tilanne. Viime viikolla Icardi menetti yllättäen roolinsa joukkueen kapteenina ja on sen jälkeen ollut sivussa kahdesta ottelusta.

Icardin uskotaan ottaneen kapteenin nauhan menettämisen todella raskaasti. Milanolaisten seurajohtajan Beppe Marottan mukaan kipparin viitan luovuttaminen maalivahti Samir Handanovicille ei johtunut siitä, etteivät Inter ja Icardi ole päässeet vielä sopuun jatkosopimuksesta.

Italialaismediassa juuri tätä on pidetty suurimpana syynä kipparin vaihtumiselle. Icardin nykyinen kontrahti ulottuu kesään 2021 saakka, eikä seura ole tyytyväinen siihen, ettei ykköstykki ole halunnut pidentää diiliään seuran tarjoamilla ehdoilla.

Inter ja Icardi ovat neuvotelleet jo kuukausia jatkopahvista, ja neuvottelut ovat nousseet esille laajasti myös mediassa. Oman lusikkansa soppaan on heittänyt rajusti myös Icardin agenttivaimo Wanda Nara.

– Wanda Nara on kommentoinut sosiaalisessa mediassa näitä asioita oikeastaan koko ajan, vähän hyvän maun rajoilla. Sopimusneuvotteluista on se käsitys, lähinnä Wanda Naran kommenttien ja italialaistoimittajien lähteiden perusteella, että osapuolet ovat aika kaukana sopimuksesta. Eli tällä hetkellä käytännössä väännetään palkasta, eli paljonko Icardi tulisi tienaamaan uudella sopimuksellaan, Ruudun Serie A-selostaja Velja Engström taustoittaa SuomiFutis-sivustolle.

Engström uskoo kapteenin vaihtamisen juontavan juurensa juuri Wanda Naran aiempiin kommentteihin. Agenttivaimo on useasti arvostellut jopa Icardin joukkuetovereita sekä Interin neuvottelupolitiikkaa.

Italialaislehdistö on uutisoinut Icardin olevan järkyttynyt ja masentunut seuran päätöksestä vaihtaa kapteenia. Myös Wanda Nara vertasi asiaa siihen, että Icardi olisi menettänyt jalkansa.

Lähes heti kohupäätöksen jälkeen Interin valmentaja Luciano Spalletti paljasti Icardin kieltäytyneen lentämästä muun joukkueen mukana Wieniin, jossa italialaisjoukkue kohtasi Rapid Wienin Eurooppa-liigan pudotuspeliottelussa viime torstaina.

Icardi jätti väliin myös sunnuntain sarjaottelun Sampdoriaa vastaan. Myöhemmin argentiinalainen on selitellyt poissaoloaan nilkkavammalla.

Engström ei tiedä, pitäisikö Icardin selitys yllättävästä vammasta niellä purematta.

– Vamma on sopivasti sattunut tulemaan tähän rakoon. Sitäkin on aika paljon spekuloitu, että onko hänellä oikeasti mitään vai onko tämä nyt jotain vedätystä, jonka varjolla Icardi pystyy olemaan sivussa.

Sampdoria-ottelussa Icardi oli katsomossa yhdessä Wanda Naran kanssa. Kun paria kuvattiin stadionin jättinäytölle, Interin kannattajat osoittivat mieltään buuaamalla.

– Nyt tuntuu siltä, että kannattajien ja Icardin välinen suhde on todella tulehtunut, enkä kyllä henkilökohtaisesti näe, että Icardi istuisi joukkueeseen mitenkään tuollaisen jälkeen. On kuitenkin nöyryyttävää, että kesken kauden vaihdetaan kapteenia, Engström sanoo ja jatkaa:

– Icardilla on ollut pelillisesti muutenkin vaikeaa viime aikoina. Ei ole tullut maaleja ja paineet ovat kovat. Nyt kun vielä nauha viedään, niin haiskahtaa hyvin vahvasti siltä, että Icardin aika Interissä alkaa olemaan lopussa.

Odotuksiin nähden Icardi pelaa vaisua kautta. 20 Serie A:n ottelussa on syntynyt vain yhdeksän maalia. Heikosta sesongista puhumisen ymmärtää, sillä kahden viime kauden aikana Icardi on tehnyt yhteensä hurjat 53 maalia 68 Serie A:n ottelussa.

Engström uskoo 26-vuotiaan tähtipelaajan vaihtavan maisemaa viimeistään kesällä. Loppukaudeksi Icardille lienee tarjolla hänen uskomuksensa mukaan aiempaa pienempi rooli. Toinen argentiinalaiskärki Lautaro Martínez on osoittanut ajoittain pystyvänsä ottamaan isoakin roolia hyökkäyksessä.

– Tilanne on erikoinen, enkä tiedä mitä tästä pitäisi olla mieltä, mutta ei tuo ihan puhtaalta peliltä vaikuta Icardin puolesta. En usko, että ihan kevyin perustein Interin valmennusjohtokaan lähtisi viemään arvokkaimman pelaajansa kapteeniutta. Siellä täytyy väkisin olla taustalla paljon asioita, mitä ei vuodeta mediaan, Engström pohtii.

Maanmiehensä Lionel Messin tavoin Rosariossa kasvanut Icardi siirtyi jo nuorena espanjalaisjätti Barcelonan maineikkaaseen nuorisoakatemiaan La Masiaan. Blaugranassa läpimurtoa ei tullut, ja Icardin tie vei 18-vuotiaana Sampdoriaan, josta hän siirtyi kahden vuoden jälkeen Interiin kesällä 2013.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.