Bayern-pelaajilta suoraa kritiikkiä päävalmentajalle: ”Otimme liian vähän riskejä”

© Kuva: Getty Images

Bayern München seuraa ensimmäistä kertaa kahdeksaan vuoteen Mestarien liigan puolivälieriä sivusta. Asia varmistui keskiviikkona, kun Liverpool haki Allianz-Arenalta 3-1 -vierasvoiton.

Ottelun jälkeen Bayern-tähdet Robert Lewandowski ja Mats Hummels arvostelivat poikkeuksellisen avoimesti valmentaja Niko Kovacin laatimaa taktiikkaa.

– Minusta me pelasimme liian puolustusvoittoisesti. Emme ottaneet tarpeeksi riskejä hyökkäyssuuntaan. Kun katsotaan molempia otteluita, loimme liian vähän maalipaikkoja. Siksi emme ansainneetkaan päästä jatkoon, Lewandowski totesi lehdistölle.

– Liian hyvä Liverpool ei ollut. Me vain emme olleet joissain tilanteissa jalkapalloilullisesti riittävän hyviä. Jälkikäteen ajateltuna olisimme voineet saada eri tuloksen, jos olisimme olleet aktiivisempia, Hummels komppasi.

– Meillä on tietty pelitapa, joka ei aina johda sataprosenttiseen menestykseen prässääviä joukkueita vastaan. Siinä mielessä yksi tai kaksi maalipaikkaa lisää voisi tehdä pelillemme hyvää.

Samaan hengenvetoon Hummels ei kuitenkaan kaatanut koko syytä Kovacin niskaan.

– Kovac vaatii sitä meiltä usein, mutta kentällä peli ei aina toimi niin, miten hän toivoisi, Hummels lisää.

Kovac oli itsekin peliesitykseen pettynyt, mutta ei heittänyt kirvestä kaivoon koko kauden osalta.

– Johdamme Bundesliigaa niukalla erolla ja olemme yhä mukana Saksan Cupissa. Tavoitteemme on voittaa nämä kaksi kilpailua, valmentaja tähdensi.

– Bundesliigassa meillä on erittäin hyvä putki takanamme ja toivon, että myös edessämme. Emme saa olla negatiivisia, vaan tämä tappio pitää pian karistaa hartioilta.

– Tunnen Jürgen Kloppin. Hän on erittäin hyvä eliminoimaan vastustajan vahvuuksia, ja sen hän näytti tänäänkin. Liverpoolin taso näkyi heidän toisessa maalissaan. 1-2 -maali sammutti uskomme. Sen jälkeen Liverpool oli parempi joukkue, Kovac myönsi.

Lähteet: Transfermarkt ja Sky Sports