Kolmeen viimeiseen otteluun yhteensä 17 tehtyä maalia, kaksi perättäistä ”tennishenkistä” 6-0 -voittoa. Vaikka Bayern München putosikin viikolla ensimmäisen kerran kahdeksaan vuoteen Mestarien liigan puolivälierien ulkopuolelle, on se ollut Bundesliigassa suorastaan jäätävän kovassa iskussa.

Viime viikon lauantaina Bayern rökitti kotikentällään Wolfsburgia 6-0 -numeroin, ja tänään samanlaisen kohtelun sai osakseen Mainz. Näin Bayernin voittoputki Bundesliigassa kasvoi jo kuuden pelin mittaiseksi.

Bayernin tahtipuikkoa ottelussa heilutti Real Madridin lainamies, kolumbialainen James Rodríguez. 27-vuotias Rodríguez lapioi Mainzin verkkoon ensimmäisen hattutemppunsa Bayern Münchenin sotisovassa. Edellisen kerran Rodríguez oli tehnyt kolme maalia samassa ottelussa vuonna 2011, pelattuaan tuolloin vielä Portossa.

Yhden maalin nimiinsä saivat Robert Lewandowski, Kingsley Coman sekä vasta 18-vuotias Kanadan ihmelapsi Alphonso Davies. Davies siirtyi Bayerniin tammikuussa MLS-seura Vancouver Whitecapsista ja tuuletti nyt Mainzia vastaan bundesliigauransa ensimmäistä maalia. Vaikka Davies on koulutukseltaan hyökkäävä pelaaja, salli 5-0 -johto – jossa nuorukainen kentälle tuli – valmentaja Niko Kovacin tehdä pelaajakokeiluja ja kokeilla Daviesin onnistumista vasempana laitapakkina.

Mainzille tappio oli sen koko kauden suurinumeroisin.

Erikoisen Bayernin murskavoitoista tekee se, että se voitti myös maaliskuussa 2018 kaksi Bundesliigan kotiotteluaan maalein 6-0. Maaliskuu tuntuukin olevan Bayernille todella mieluinen kuukausi.

Kahdeksan kierrosta ennen sarjan päätöstä Bayern München johtaa Bundesliigaa tasapistein Borussia Dortmundin kanssa. Bayernin maaliero on kuitenkin Dortmundia parempi.