Tammikuussa uransa Huuhkajissa lopettanut keskikenttäpelaaja Perparim Hetemaj ja hänen edustamansa Chievo ovat hankalassa tilanteessa Italian Serie A:ssa.

Chievon kausi lähti murheellisesti käyntiin kahdella tappiolla ja tasapelillä, ja syyskuussa joukkueelta rokotettiin vielä kolme pistettä pois kirjanpitorikkomusten takia. Chievo pääsi pisteissä plussan puolelle vasta marraskuun loppupuolella.

Gialloblun kausi on päättymässä näillä näkymin väistämättömästi putoamiseen. Sarjajumbona makaava Chievo on 12 pisteen päässä putoamisviivasta, kun 12 kierrosta on pelaamatta. Tilannetta yrittää korjata jo tämän kauden kolmas päävalmentaja, Domenico Di Carlo.

– Tilanteemme on ollut ärsyttävä koko kauden, koska lähdimme liikkeelle miinuspisteistä. Siinä mielessä stressi ei ole tullut niin sanotusti puun takaa, Hetemaj kertoo Hämeen Sanomille.

Hän ei usko, että kärsisi motivaatio-ongelmista, vaikka sarjaporras vaihtuisikin ensi kaudeksi pykälää alemmas.

– Motivaatio on minulla tapissa silloinkin, kun pelaan kavereiden kanssa pihalla. Miksi se ei olisi sitten Serie B:ssä?

Hetemaj’lla on menossa jo yhdeksäs vuosi Italiassa ja kahdeksas Chievossa, jonka kanssa hänellä on sopimus vielä ensi kaudesta. Hämeen Sanomien mukaan Chievo esti Hetemaj’n siirron yllättäjäjoukkueen, sarjanousija Parman riveihin, mutta tiettävästi kiinnostusta on myös muista seuroista.

49 ottelua Suomen A-maajoukkueessa pelannut Hetemaj uskoo, että hänellä on vielä annettavaa huipputasolla – ainakin parin kauden ajan.

– Näen, että voin pelata nykytasollani ja avauskokoonpanossa vielä ehkä kaksi tai kolme vuotta. Sen jälkeen on ehkä kotiinpaluun aika Suomeen. Haluan olla kentällä, vaihtopelaajan rooli ei ole minun roolini.